sunnuntai 31. elokuuta 2014

Texmex dips




Viikolla oltiin sovittu ystäväperheen kanssa, että grillailtaisiin iltaruoka, mutta sitten näyttikin sää niin vaihtelevalta, että piti keksiä suunnitelma B. Sitten syötiinkin texmexiä. Se on sellainen kohtuullisen helposti toteutettava ruoka ja muutenkin kiva, kun jokainen voi halutessaan syödä joko lihaisampaa tai vihanneksisempaa riippuen siitä, miten kokoaa omat syötävänsä tacon/fajitan väliin. Täällä täytyy aina olla jotakin alkuruokaa/naposteltavaa ennen pöytään siirtymistä. Ajattelin, että tunnelmaan sopisi pari dippiä. Kalastajanvaimon ohjeella tein guacamolea (2 avocadoa, 2 valkosipulin kynttä, puolikkaan sitruunan mehu, pippuria). Papudipin otin vanhasta texmex-mainoslehtisestä. Siihen tuli purkillinen kidneypapuja valutettuna, yksi valkosipulinkynsi, pieni sipuli, loraus vettä ja ripaus suolaa. Molemmat valmistuivat nopeasti ja helposti sauvasekoittimella surauttaen. Molemmat olivat kyllä enemmän aikuiseen makuun, joten ihan lastenkestidippejä nämä eivät ole, mutta sweet chili-makuisten tortilla-sipsien kanssa olivat molemmat tosi hyviä... Tykkäsin siitä, että molemmat dipit oli ihan oikeista aineksista lisäaineseosten sijaan. 

----

During the last week we had made plans to BBQ with friends. The weather, however, decided not to go along at all, so we needed a plan B. That turned out to be texmex. For an aperative we had some tortilla chips with dips. For guacamole I followed a recipe from here. The other dip was made with one can of kidney beans, one clove of garlic, small onion, bit of water and salt. Both dips were actually more fitting to the adults' taste buds than for the kids'. Talking of spiciness, the sweet chili tortilla chips were a perfect combination with both dips... I liked the fact that both were made with honest ingredients.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti