tiistai 12. elokuuta 2014

Pieni pala Tanskaa - A small piece of Denmark

Tästä valokuvasta on jo muutama viikko aikaa, ja maisemat ovat jo ihan toiset, tai oikeastaan jo kolmannet, neljännet tai viidennetkin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan... Blogi on ollut aika taka-alalla, kun lomalla on ollut niin paljon touhua, menemistä ja tulemista, että kamerakaan ei ole pysynyt mukana menossa. Yhtenä päivänä, kun lopulta laitoin läppärin päälle, sekin päätti ottaa hiukan lomaa... piff. Meinasin säikähtää ihan tosissani, kun hiukan laiskanlainen olen ollut tallentamaan samoja juttuja useampaan paikkaan kerralla. Se sattui vielä olemaan sellainen aamu, kun heräsin yhteen joka elokuisesta painajaisesta, että luennot alkoivat ja minä tulin töihin, mutta olin unohtanut kaikki luentomatskut kotiin. ;-) Mustaa ruutua tuijottaessa ajattelin tietysti ensimmäisenä, että nyt jos meni kaikki tiedostot ja syksyllä täytyy jokaikinen powerpoint-sarja kirjoittaa uudelleen! Mies sai kuitenkin onneksi kaikki tiedostot pelastettua. Aika monen tunnin homma siitä tuli, mutta joka tapauksessa kaikki on kunnossa. Mutta nyt on sitten taas kaikki ohjelmat päivitetty ihan eri näköisiksi ja osa appseistä puuttuu edelleen, joten uudempia valokuvia en saa vielä julkaisukuntoon.

Nyt valokuvaan. Tälläinen maalaistalo nähtiin Tanskan maaseudulla kun poikettiin päätieltä kiertelemään pienissä kylissä. Tanskalaiset osaavat värien sekoittamisen. En muista missään muualla nähneeni okran ja taivaansinisen yhdistelmää näin tyylillä tehtynä. Pihalla muuten näkyi myytävänä-kyltti! Olisi pitänyt ottaa kuva kyltistä, että olisi voinyt etsiä sen netistä, ehkä olisi päässyt näkemään muutaman valokuvan sisältä... Nuo katot on muuten ihan ihania. Ne kestävät kuulema hyvänä vuosikymmeniä. Mutta sitten, kun lopulta joutuu korjaamaan, niin pankkipossun on parasta olla pullollaan. Belgiassa ainakin sanotaan, että nykyään näitä perinteisiä kattoammattilaisia on niin vähän, että työn hinta on noussut ihan pilviin. Mutta tietysti pitää muistaa, että tuollainen katto on käsityötä jokaiselta korreltaan.

----

I took this photo already few weeks ago as we drove through Denmark. After that much has happened, but a little break from blogging and even photographing has actually done me good... Finally even my laptop decided to go on vacation. One morning it just never started. My husband could save all the document files and pics, which I am eternally thankful of. I had already thought that I'll have to rewrite endless amount of powerpoint slides at fall, let alone the horror of having lost all the recent photos... I must admit that I have not been too active in saving things regularly in the cloud. A lesson learned. Anyway, now all the programs are updated and some apps are not yet installed, so I can't work on the newer photos yet... But wait and see.

Now few words about the photo above. We saw this cute house as we decided to take a little extra tour into the Danish countryside. The Danes really know how to mix colors with style. By the way, this one was for sale! I love the roof, too. I have heard that if such a roof is well it holds easily for several decades. Once, however, it must be repaired, it takes a good bite of one's savings. In Belgium they say that the traditional thatched professionals have become so scarce that their work is rather pricey. But hey, it's still literally done by hand. Reet by reet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti