lauantai 5. lokakuuta 2013

Kurpitsakeitto - Pumpkin soup

Tässäpä vielä taas kerran kurpitsakeiton resepti syksyn kunniaksi...

Kurpitsakeitto:

1,5kg kurpitsa
suuri jauhoinen peruna
kaksi keltaista sipulia
kasvislientä
pippuria
persiljaa

Kurpitsa paloitellaan, siemenet poistetaan ja palat kuoritaan. Peruna kuoritaan ja paloitellaan, sipulit myös. Vettä lisätään niin paljon, että vihannekset peittyvät. Kun vesi kiehuu, sekaan voi lisätä kasvisliemijauhetta/-kuution tai kaksi (vaihtoehto ilman kasvislientä on tietysti tarpeeksi suolaa). Keitä kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Ennen soseutusta kannattaa kaataa pieni määrä nestettä pois (ota talteen) ja soseuttaessa nesteen voi lisätä tarpeen mukaan, jos tuntuu, että tulee liian paksua. Keitolla on tapana hiukan saostua jäähtyessään, joten liian paksuksi sitä ei kannata jättää. Keiton voi koristella persiljasilpulla ja jotkut tykkää lorauksesta ranskankermaa. 

----

The recipe for the pumpkin soup once again to celebrate the arriving of autumn...
   
Pumpkin soup:

1,5kg pumpkin
potato (variety that is used for mash)
2 yellow onions
vegetable bouillon
pepper
parsley

Cut the pumpkin, remove the seeds and peel the pieces. Peel and cut the potato and the onions. Add so much water that vegetables are covered. Once the water boils add the bouillon powder/cube(s). Cook until the veggies are ready. Puree the soup until smooth. Add pepper (and salt) if necessary Sprinkle with some parsley. Some like to add bit of sour cream, too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti