maanantai 9. helmikuuta 2009

Talvinen kukka-asetelma ja ilmainen huilukonsertti

Ensimmäistä kertaa elämässäni talvinen "kukka-asetelma" kestää kevääseen! Helmikuun puolivälissä uskaltaa jo huokaista helpotuksesta. Ikivihreät kasvit ovat näköjään ainoat, jotka selviytyvät talvesta minun hoidossani. Muratti jopa jäätyi yöpakkasten aikaan ihan koppuraksi, mutta nyt sekin on taas sulanut ja kasvaa edelleen.

Ikkunalasin kosteus ON sisäpuolella. Siinä tämän asunnon ainoa ärsyttävyys! Ei onneksi ole sen isompi asia. Kuitenkin, jos joskus tulevaisuudessa muutetaan (tällä geneettisellä perimällä se lienee n. 100%:n todennäköistä), seuraavassa asunnossa tulee olemaan kaksinkertaiset ikkunalasit jokaisessa huoneessa! Kolminkertaiset olisivat täällä turhaa luksusta. Olen antanut jo lähestulkoon periksi kosteuden kanssa. Aamulla tuuletan ja käännän patterin lämpimämmälle. Haihtukoon ensin, sitten voi tuulettaa uudestaan. Täkäläisistä monella näkyy olevan samaa ongelmaa.

Viime viikolla seurasin hiukan haikeana naapuritalon ikkunaremonttia. Työmiehet tulivat aamulla ja illalla olivat uudet ikkunat jo paikallaan. Olisivatpa tulleet meillekin! Olisin varmasti tarjonnut kahvit työn lomassa. Ehkä olisin hakenut leipomosta jotakin pullaakin, ihan vain syvästä kiitollisuudesta. On tässä kuitenkin jotakin hyvääkin. Samaiset ikkunalasit antavat huimat huilukonsertot aina myrskysäällä. Viheltää niin, ettei uskoisi pelkiksi ikkunoiksi...

4 kommenttia:

 1. No huh, sä olet ahkera päivittäjä! Mun piti siirtyä (ainakin kirjauduin äsken) tänne bloggeriin, että saan kommentoitua sulle. Ihanaa, kun sulla on blogi, pysyy kärrynpyörässä teidän kanssa.:) Halit ja terkut.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa! Kiva, oot ihan eka oikea vieras. :-) En tiedä kauanko jaksan päivittää ahkerasti, mutta nyt oon niin innoissani siitä, että voitin itseni ja lopulta sain aikaan ikioman blogin. Tää oli paljon helpompaa kuin mitä ajattelin, toimiikin tosi sujuvasti.

  VastaaPoista
 3. Joo, ihanan kivat sivut ja jutut. Ainakin täällä on ahkeria lukijoita. Annoin Leinon Leenallekin osoitteen, että pysyy ajan tasalla, mitä suvussa tapahtuu. :)

  äiti

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa Äiti, ja Leena myös! :-)

  VastaaPoista