keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Olohuonetta

Muutama valokuva olohuoneesta, kun ehdin lopultakin valokuvaamaan päivänvalossa. Hassua tässä asunnossa on se, että kaikki meidän huonekalut löysivät helposti luontevan paikkansa. Se ei ole mitenkään itsestäänselvyys, kun muuttaa, että kaikki sopii paikalleen... Matto on muuten äidin ja isän vanha. Se kulki puoli vuotta sitten tänne auton takana ja odotti muovipussissaan uutta asuntoa. Se sopii tähän kohtaan mielestäni juuri hyvin. Siitä tulee aikuisempi olo kuin räsymatosta. Lienee assosiaatiojuttu.

Seinistä sen verran, että omistaja joutui maalaamaan koko asunnon aikaisempien asukkaiden jäljiltä. Seinille oli esim. kiinnitetty teipillä lasten piirrustuksia, jne. Saimme itse ehdottaa värit. Pyysimme valkoista, jolloin omistaja oli ihan ihmeissään ja pelkäsi koko asunnon näyttävän kalpealta. Maalikauppias oli meidän kanssa samaa mieltä, mutta ehdotti, että yksi seinä olisi joka huoneessa vahvalla tehostevärillä. Valitsin kaksi väärää testeriä ja sitten kolmas onnistui isän avulla juuri oikeaan. Myyjä olisi valinnut kolme, neljä astetta tummempaa ja varoitteli, että nyt kontrasti voi olla liian vaalea. Pidin kuitenkin pääni, koska minusta täällä usein uusienkin rakennusten sisätilat on aavistuksen verran liian synkkiä, jotenkin surumielisen sävyisiä. Olemme molemmat tyytyväisiä ja omistajakin oli iloinen lopputuloksesta.


Tänään on tarkoitus vielä raivata tehovaihteella, joten kuvia luvassa seuraavina päivinä, jos aikataulut ja sää vaan sallii valokuvauksen...

2 kommenttia:

  1. Kauniilta ja seesteiseltä näyttää! Innolla odotan lisää "palasia" kodistanne. -Heidi-

    VastaaPoista
  2. Hienolta näyttää teidän uusi kotinne! Onnea vaan paljon uudesta kodista!

    T: Sarita

    VastaaPoista