
Itse tiesin saman ikäisenä kesälomalaisena, miten tehdään karviaismarjakarkkeja. Niitä ruotsinlaivalta ostettuja, joissa "karviaismarja-raidat" näkyvät ihan selvästi. Sokeria vain pannulle, marjat sekaan ja lämpöä niin, että karkit kovettuvat kiiltävän koviksi. Vaikuttava oli selitys, koska mummo ne karkit paistoi. Syötäviä niistä ei tullut. Se oli omituista. Olisi luullut onnistuvan.
Toisella lomalla paistettiin Helsingin serkkujen kanssa kakku. Tiesin, että aineita laitetaan kaikkea saman verran. Pari vuotta vanhemmat serkut ihmettelivät, että pienempi osaa leipoa ja uskoivat. Taikina näytti ihan kohtalaiselle, mutta paistettu kakku oli kauheaa pahkuraista velliä. Kyllä sitäkin ihmeteltiin. En tiedä vieläkään, mikä siinä meni pieleen. Yleensä se onnistuu, kun kaikkea on saman verran. Olen ihan varma. Kokeile vaikka!
Kivat muistelot. Kukapa ei ottaisi tosissaan, kun noilla taidoilla asian esittää. :) äiti
VastaaPoistameillä nukkuu myös yksi tossut jalassa...ne on vielä sellaiset isot eläintossut. Sitkeyttä on siinäkin tyypissä nähtävissä... :)
VastaaPoista