perjantai 22. helmikuuta 2013

Vihannesten perjantaiversio

Perjantai-iltana on aina kiva syödä jotakin herkkua... Tänään keksin, että voisin pita-leipien, hummus-tahnan ja oliivien lisäksi grillata ja marinoida hiukan vihanneksiakin. Leikkasin kesäkurpitsan ohuiksi, pitkittäisiksi suikaleiksi ja punaisen paprikan myös. Laitoin ne uunivuokaan, kaadoin päälle oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja kaksi murskattua valkosipulin kynttä. Sekoittelin hieman, että öljy leviäisi tasaisesti. Sitten levitin vihannekset uunipellille leivinpaperin päälle ja laitoin uuniin grillivastuksen alle (180°c) siksi aikaa, että ne pehmenivät ja hiukan myös ruskistuivat. Käänsin ne grillaamisen puolivälissä. Vihannesten jäähdyttyä, laitoin ne takaisin vuokaan ja sekaan lisää öljyä, pippuria ja suolaa. Lopuksi päälle vielä kourallinen hienoksi raastettua parmesaania ja viimeinen sekoitus. Oli aika hyvää! Öljyä tosin kuluu runsaasti, mutta oliiviöljy nyt on kuitenkin enemmän terveellistä kuin moni muu rasva, joten mitäs siitä. Nämä vihannekset sopisivat hyvin myös kylmäksi alkuruoaksi, salaatin sijaan ihan niin vain tai mikä ettei lihankin kanssa. 

Ihanaa, että on perjantai-ilta. Oli taas sellainen viikko, että että yöunetkin kärsivät ajatustyöstä... ;-)  

---

It's fun to cook something good on Friday nights... Today I got an idea to BBQ some vegetables in the oven. I cut red pepper in pieces and courgette into thin slices. I placed them (+ two crushed garlic cloves) into a bowl and poured over olive oil, sprinkled with salt and pepper. Then I mixed them so that everything got coated by the oil, spread the vegetables on a baking parchment on a tray and baked it in the oven 180°c (grill function) until they began to get little bit color and seemed ready. After letting them cool, I placed them back to the bowl, added bit more olive oil, salt and pepper and finally sprinkled them with handful of finely grated Parmesan cheese. We ate the vegetables with pita bread, hummus spread and olives. These vegetables could, however, also fit as antipasto or as a side dish to a good meat.

I am so happy that it is Friday night. This was quite a week... ;-)    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti