keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Valentine's Week

Ystävänpäivä-viikon kunniaksi pari punaista ruusua!

Pidimme tänään yhdessä luennon kahden kulttuurin avioliiton haasteista. Hyvin se meni ja yleisö kuunteli kiinnostuneena alusta loppuun saakka. Ehdimme ruokatunnilla kahdestaan kahvilaankin, joten oli aika mukava työpäivä. Oli kiva vielä jälkikäteen arvioida, mitä tulikaan sanottua.

Käsittelimme luennossa muutamia perusasioita, jotka itseasiassa tulevat esiin jokaisessa avioliitossa. Kahden kulttuurin yhteensovittaminen lisää kuitenkin haasteellisuutta ja sopeutumiskykyä vaaditaan useammalla alueella. Luennossa oli sekä "asiaa" että omia kokemuksia.

Joku oppilaista kysyi, kuinka paljon riitaa avioliitossa saa olla. Jäimme miettimään, voisiko hyvän avioliiton määritellä niin, että määritelmään saa sisällytettyä terveellisen määrän erimielisyyttä. Päädyimme siihen, että hyvä avioliitto ei ole sellainen, missä ei ole konflikteja, vaan sellanen, jossa konflikteihin löydetään ratkaisut. En tiedä puhdistaako riitely ilmaa, vaikka usein olen kuullut niin väitettävän. Hyvästä konfliktista voi kuitenkin saada monta uutta ja hyödyllistä näkökulmaa, mitä ei sopuisasti tullut huomanneeksi.

1 kommentti:

  1. Hyvin sanottu konflikteista, että pääasia on ratkaisun löytyminen.
    Hyvää Ystävänpäivää myös sinulle ja perheellesi!
    toivottelee äiti

    VastaaPoista