torstai 26. helmikuuta 2009

Ruokaa saarellaMonesti kuulee valitusta saaren kehnosta ruoasta. Yorkshiren alueella ainakin kaikki on tähän saakka aina maistunut hyvälle, mutta voihan se olla, että muualla ei osata kokata yhtä hyvin. Fish and Chips ei meitä kovin kovasti houkuta, mutta kaikki perinteinen on niin herkullista, että tekee mieli ottaa aina vain lisää. Laihtumaan niillä herkuilla ei pääse, mutta eihän perinneruoat yleensäkään ole kovin kaloriystävällisiä. Eli jos satut alueelle aamupalan aikaan, niin maista ihmeessä Bacon and Egg Sandwich. Energiaa riittää taatusti pitkälle puoleen päivään.

Päivälla kannattaa maistaa ainakin Meat Pie -lihapiirakkaa. Vaihtoehtoisesti Roast Beef ja Yorkshire Pudding -pannukakut lisukkeiden kanssa pääsevät ruskean kastikkeen kanssa oikeuksiinsa. Nämä eivät kevennä kenenkään oloa, mutta saavat aikaan hyvän mielen.

Jos vielä saisit jälkiruoaksi kunnon kupillisen teetä ja suklaakakkua Cadbury:n maitosuklaalla leivottuna, niin unohtuisi taatusti kaikki valitus englantilaisesta keittiöstä. Siihen kakkuun tiedän kyllä vain yhden leipojan, joten voit joutua tyytymään Bakewell Tarts tai Fudge:n, molemmat myös kokeilemisen arvoisia tahmeita herkkuja. Kaiken herkullisen syömisen lisäksi, kun vielä ihmiset aluella ovat ystävällisiä, puheliaita ja avuliaita, ei ihmetytä ollenkaan, että kaduilla tulee vastaan muitakin turisteja.

P.S. Viimeiseksi vinkiksi vielä se, että matkan aikana ei kannata kiivetä puntarille. Se pilaisi turhaa ilon näistä herkuista!

P.S. 2: Isäntäväkemme kokkaa herkkuruokaa kansainväliseen malliin. Opin uuden reseptin, jota aion kokeilla heti, kun löydän siihen oikeat aineet. Se on huomattavasti kevyempi, joten sitä voi syödä kotonakin, kun taas perinneruoat kannattaa jättää nautittavaksi vain lomalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti