lauantai 21. helmikuuta 2009

Uuniperunaa kookoskanalla täytettynä


Yksi kauppa myy täällä huippuhyviä, jättikokoisia uuniperunoita. Ihan mahtavia, niissä on oikea perunan maku, mikä ei ole täällä aina itsestään selvää. Minä syön uuniperunat mieluiten tonnikalan kanssa, mutta ystävä, joka tuli ruokavieraaksi "voi kuulema elää ilman tonnikalaakin." Onneksi oli kanaa pakastimessa. Yllätysvariaatio yllätti, joten laitan siitä tähän "reseptin."

Kookoskanatäyte uuniperunoihin

n. 300g maustamatonta broilerifilettä tosi isoina paloina
currya, pippuria ja suolaa
valkosipulia
kookosmaitoa ja loraus vettä (yhteensä sen verran, että kananpalat melkein peittyvät kattilassa)
persiljaa
kermaviiliä tai maitorahkaa

Ruskista nopeasti reilusti maustetut broilerin palat öljyssä. Kaada kookosmaitoa ja loraus vettä puolikypsien broilerin palojen päälle ja kiehauta. Kaada pannulta kattilaan ja hauduta pienellä lämmöllä kunnes liha on kypsää. Ota broilerinpalat kastikkeesta. Leikkaa palat pieniksi kuutioiksi. Lisää tarvittaessa currya, suolaa ja pippuria. Sekoita kermaviili/maitorahka kananpalojen joukkoon, lisää tarvittaessa hiukan kastiketta kattilasta notkistukseksi. Tämän täytteen voi tehdä jo ajoissa ja laittaa jääkaappiin odottamaan. Kylmä kastike on ihanaa kuuman uuniperunan päällä.

Mies oli erittäin tyytyväinen ruokavieraan tuloon. Ai miksikö? Hauskan juttuseuran lisäksi siksi, että sai jotakin muuta perunansa kanssa kuin tonnikalaa. :-)

Ps. Kuvassa näkyy lähistöllä oleva pieni "linna." En tiedä siitä yhtään mitään historiallista tai muuta viisasta, mutta kaunis rakennus se on.

1 kommentti:

  1. Terve Jhanna
    Mukava lueskella blogista Teidän perheen arki- ym juttuja.

    Toivottavasti kerkiätte Myrskyluodolta pistäytymään täällä Espoossa !

    terv A & P & L & L

    VastaaPoista