torstai 12. helmikuuta 2009

Korvapuusteja


Tänään inspiroiduin leipomaan korvapuusteja!

Teki niin pullaa mieli, että kiipesin ottamaan leivontakulhon kaapin ylähyllyltä. Se kulho saa minut hyvälle mielelle joka ikisen kerran. Kirpparilöytö sekin, parilla eurolla ostettu, vanha ja luonnonvalkoinen. Täydellinen taikinakulhoksi ja oman tarinan arvoinen.

Taikinasta tuli ihanan pehmeä ja niin tuli pullistakin. Yleensä laitan liikaa jauhoja. Vehnäjauho tuntuu täällä hiukan erilaiselta, ehkä hienojakoisemmalta ja taikina muuttuu tönköksi yllättäen.
Maistelin kerran paremman puutteessa IKEA:n kahvilan korvapuusteja ja mietin, mikä niissä oli erilaista. Luulenpa keksineeni ruotsalaisten salaisuuden! Ripottelin tänään kanelin lisäksi väliin myös pienen ripauksen kardemummaa. Kannattaa kokeilla - se piristää ja voimistaa kanelin makua!

Teinpä vielä pastaaruokaakin, joten sain kovasti kehuja ja pusun kummaltakin herkkusuulta. Kannatti ahkerointi - ehdottomasti!

2 kommenttia:

  1. Voi että ihanan herkullista. Pitäiskö minunkin kokeilla leipoa. Sain melkein tuoksun nenääni.
    äiti

    VastaaPoista
  2. Leivo ihmeessä, sun pullat on parasta. Eilisiin tulikin just sun pullien maku. :-) Mietin leipoessani, että en ymmärrä, miten sä jaksoit joka perjantai/lauantai leipoa litran taikinat sekä sämpylöitä, että pullia. Ahkera olit!

    VastaaPoista