tiistai 3. maaliskuuta 2009

Rakennuksia saarella


Lomasta on jo viikko, mutta laitan tähän vielä muutaman talokuvan matkan varrelta. Englannissa talot ovat usein vanhoja. Vetoisia ja kosteahkoja myös, jos niihin ei ole tehty kunnon remppaa. Silti aivan ihania. Tuntuu, että historia on elävämpää, kun monet vanhat rakennukset ovat alkuperäisessä käytössä.

Täällä taas suurin osa kauniista, vanhoista, rakennuksista on otettu "uusiokäyttöön" ja muovattu uuteen tehtävään paremmin sopivaksi. Jotenkin siinä on enemmän tunnelmaa, että annetaan kaupungintalon hoitaa kaupungin talon virkaa, asuintalon pysyä asuintalona, leipomon leipomona, parturisalongin parturi-salonkina... Miksi kaikelle pitäisi aina keksiä uusi tarkoitus?

Joitakin ikivanhoja kirkkojakin on muutettu esim. hotelleiksi tai ravintoloiksi. Sisustuslehdestä äskettäin luin artikkelin arkkitehdistä, joka sellasia tiloja suunnittelee. Ajattele, että saattaisit nukahtaa hotellihuoneseen sakastissa tai syödä aamupalaa alttarikaiteen sisäpuolella... Kyllä harmitti. Ihan kuin nykyaikaisille ideoille ei olisi tarpeeksi tilaa uusissa rakennuksissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti