maanantai 9. maaliskuuta 2009

Tante Margaretin omenapiirakka

Tämä on meidän perheen "big time favourite." Resepti on peräisin miehen tädiltä. Yleensä saksalaiset leivontareseptit ovat monimutkaisia ja siksi turhan tärkeitä meikäläisen keittiöön, mutta tämä tekee iloisen poikkeuksen. Se onnistuu oikaisemallakin, eikä tiskattavaa tule nimeksikään.

Tante Margaretin Omenapiirakka

5dl jauhoja
1 1/4dl sokeria
ripaus suolaa
150g margariinia
1-2 kananmunaa

Nypi kaikki aineet taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

5 omenaa (Kuvan kakkuun käytin Jonagold-omenoita. Ne säilyivät paistaessa "rapeina.")
3rkl sitruunamehua
2rkl sokeria
vajaa ruokalusikallinen kanelia
(1rkl rusinoita)

Kuori ja pilko omenat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita muut aineet joukkoon. Levitä omenat piirakkavuokaan ja murenna loput taikinasta omenien päälle. Vatkaa yksi kananmuna kupissa ja valuta se piirakan päälle. Paista 220 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti