sunnuntai 19. helmikuuta 2017

My Brussels

Joskus on vaan niin kiva käydä kaupungilla! Se tekee niin hyvää, kun saa kuljeskella kaupunkitalojen välissä, haahuilla hiukan kaupoissa, käydä kahvilassa, ihan vaan olla kaupungilla ja imeä itseensä hiukan urbaanimpaa tunnelmaa. Me siis asutaan vain kivenheiton päässä kaupungista. Niin lähellä, että kirkkaalla säällä näkee horisontissa suurimman osan maamerkeistä, mutta kuitenkin niin kaukana, että tuntuu kuin asuttaisiin ihan maaseudulla. Arki pyörii omalla rytmillään täälläkin, joten sitä aina edes huomaa, että välillä kuluu viikkoja, ettei tule käytyä kaupungilla ollenkaan. Kunnes sitten yhtäkkiä alkaa tuntua, että on ihan pakko päästä "ihmistenilmoille." Se on tietysti vähän omituisesti sanottu siihen nähden, että aika tiheästi täälläkin asutaan ja parin korttelin takaa lähtee bussi kaupungin suuntaan. 

Se on kyllä kumma, miten kaupungilla on minuun aina niin rentouttava vaikutus. Sitten viihtyy taas hyvin täällä omassa arjessa, kun hiukan käy kääntymässä keskustassa. Olen kuitenkin todella iloinen, että arkiruutineihin ei kuulu kaupunkiin kulkeminen. Matkoihin kuluisi helposti aika paljon aikaa ja työpäivistä tulisi hurjan pitkiä sekä julkisilla kuin myös omalla autolla kulkemalla. Joskus kaipailen oikeasti kaupungissa asumista, mutta sitten kun mietin arjen toimivuutta, totean aina, että nyt on arjen toimivuus asuinpaikan suhteen juuri kohdillaan ja lopetan haikailun siihen.

----

I totally enjoy visiting Brussels, though sometimes it takes me weeks to get there. Walking around, shopping a bit, eating out, and just taking in the urban atmosphere. I need it from time to time, but yet I'm happy that our daily lives evolve outside the big city. When I sometimes miss living in the city, I remind myself about how important it is that life is as smooth and easy as possible. Being able to avoid busy traffic/public transportation are a huge plus when thinking about functional living arrangements.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti