tiistai 8. syyskuuta 2015

Sheer nonsense?

Äskettäin luin jostakin, että joku lukija kritisoi jotakin itselleni tuntematonta bloggaajaa siitä, että hän keksii samassa asunnossa jatkuvasti "olevinaan uusia" sisustuksia vain pieniä muutoksia tekemällä. Ettei edes kuulema osta mitään kallista tai tee edes oikeaa remonttia tai mitään muutakaan todellista muutosta. Lopputuloksena moite kuulosti siltä, että hän bloggaa siis vain siitä, kun siirtelee vanhoja tavaroitaan... Heheh, hiukanko osui kohdalle? Ajattelin, että niin se varmaan on, että sisustamisesta pitää kyllä tykätä hiukan enemmän kuin se kritisoija taitaa tykätä, että jaksaa jatkuvasti vanhoja tavaroitaan siirrellä, noita tyynynpäällisiä ja torkkupeittoja vaihdella, asetella tavaroitaan ja miettiä taulujaan uuteen järjestykseen... 

Ymmärrän, että on ihmisiä, jotka sisustavat kerralla koko asunnon ja ovat sitten tyytyväisiä lopun aikaa. Pääasiahan on, että omassa kodissaan viihtyy. Itselleni taas se, että saan järkkäillä ja tehdä pieniä muutoksia, on juuri se juttu, mikä vaikuttaa paljon kodissa viihtymiseen. Sitten, kun on keksinyt jotakin uutta, on niin kiva vaikka istahtaa sohvalle teekuppi kädessä ja rentoutua nauttimaan. Voihan sitä rentoutuman istahtaa mitään muuttamattakaan, mutta kun ensin niitä pieniä juttuja tekemällä jo hiukan rentoutuu, niin sitten se teekin maistuu paremmalta. En taida osata tätä ajatusta tän enempää avata. Sitä kai joko tykkää "sisustelusta" tai sitten ei. Ja siitä tykkäämisestä riippuen siinä on järkeä tai sitten ei. Sama kai se, kunhan vaan jokainen viihtyy omassa kodissaan. Sehän se on se tärkein asia.

Mutta nyt on taas värit vaihtuneet. Kesälomalla H&M Home- kaupan alesta löytyi violetteja pellavarimpsutyynynpäällisiä. Olisvatko olleet kolme tai neljä euroa kappale. Pari viikkoa sitten Zara Homesta löytyi tuollainen keltainen samettinen kahdella eurolla... Tarpeeksi viime tingassa kun tekee löytöjä, niin hinnat näköjään putoavat sopivasti kellariin. Kuka muuten olis uskonut, että sinapinkeltainen ja tuollainen aubergine sopivat yhteen?

----   

Little while ago I read somewhere how a reader was critizising a blogger, whom I did not know, for constantly moving her things around and blogging about it without making any real changes like buying expensive furniture, renovating the house, etc... Hah, bit like me, I thought! I realized that probably one really needs to like decorating bit more than the person who was critizising does in order to move things constantly around, carry pillows and blankets up and down, fix centerpieces and think about how to swap the pictures on walls x amount of times... 

I totally get it, there are persons who decorate their place once and are happy with it for the rest of the time. The most important thing is to love one's home. For me though the fact that I may, and can, re-organize and re-decorate makes me feel more at home. From my point of view it's one of the nicest things that one can do being at home. And it's so perfect serene feeling to sit on the couch with a hot cup of tea after having made a small change. Obviously one could sit down without making any changes and enjoy that cup of tea alike. But for me, even the tea tastes better when the environment looks different again... Now that I try to explicate the matter, I realise that it does not really work out. I think it probably just comes down to whether a person likes decorating  or not. According to that it either makes sense to keep doing it, or it doesn't. It's fun to one and sheer nonsense to another. I think I leave it to that and just hope everybody loves their homes whatever they do or do not do.

And yes, you see right! The colors have changed again. The purple cushion covers are from H&M Home sales this summer and the yellow one from Zara Home. Who would have thought that a mustard yellow goes so well with deep aubergine?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti