sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Our easy dinners #4

Nyt, kun tuli aloitettua tämä Our easy dinners-juttuketju, on tullut jo muutaman kerran mieleen, että kehtaako näin yksinkertaisista aterioista edes tehdä postauksia...  No, menköön tämäkin nyt sitten vaikka tunnustuksena, että arkena oikeasti on useimmiten saatava ruoka pöytään aika nopeasti. 

Our easy dinners #4: Pastaa herkkusienikastikkeella ja vihreillä pavuilla

Eli pastavesi kiehumaan ja sillä aikaa tuoreet herkkusienet pesuun ja suikaleiksi. Seuraavaksi pavut kiehumaan ja hiukan suolaa keittoveteen. Kun pasta on kiehumassa, herkkusienet paistetaan pienissä osissa oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Aina kun yksi erä on valmis se kannattaa siirtää lautaselle odottamaan. Kun kaikki sienet on paistettu kevyesti, kaadetaan ne takaisin pannulle ja päälle purkillinen ruokakermaa, suolaa, pippuria ja persiljasilppua. Nopea kuumennus, eikä sen kummempaa. Pasta ja pavut lautaselle ja herkkusienikastikkeen päälle voi leikata kuorimaveitsellä suuria parmesaanilastuja. Tästä ruoasta saa helposti hiukan gourmeempaa, kun käyttää parempia sieniä. Me kolme muskettisoturia ollaan kaikki herkkusienien ystäviä, joten syödään ihan tyytyväisenä tätäkin pikaista arkiruokaa, mutta innokkaammille sienestäjille niissä tuskin on tarpeeksi makua. Mutta tosiaan, siinä tapauksessa, ettei herkkusienet maistu, niin ne vain vaihtoon ja muuten samat systeemit, niin iltaruoka on nopeasti lautasella... Jos kaipaa tuhdimpaa niin voi tehdä näinkin: Maustamattomat kanasuikaleet tai vaikka kunollinen naudanlihapihvi (steak), tarpeen mukaan useampikin, suikaleiksi leikattuna kypsyy muutamassa minuutissa nopeasti kastikkeen joukkoon. Siinä tapauksessa kannattaa ensin ruskistaa nopeasti kana/lihasuikaleet, siirtää ne lautaselle ja paistaa sitten sienet ja yhdistää kaikki ja kiehauttaa kerma, maustaa ja sitten on valmista. Saksalaiset sanoo sitä metsästäjän kastikkeeksi. Siihen ei aikaa kulu juurikaan enempää.

Ostoslista:
pastaa
tuoreita herkkusieniä
(kanasuikaleita/naudan pihvi(t) suikaleina)
ruokakermaa (juustonmakuinen sopii sieniversioon tavallistakin paremmin)
persiljaa
parmesaania
vihreitä papuja

Vakkareina kaapissa:
suolaa, pippuria

----

Now that I began Our easy dinners posts, I feel bit pressure about the daily cooking... I have been wondering if there's any point to write about so simple meals... but perhaps if nothing else this one works as a confession that during the weekdays the dinner has to get ready faster than fast.

Our easy dinners #4: Pasta with champignon sauce and green beans

Cook water for pasta. Wash the champignons and slice them. Wash the beans and cook them. Once pasta is getting ready, sauté the mushrooms quickly on a hot pan in olive oil in small portions. (Always move the ready ones on a plate.) Once they are all ready put them back on the pan and pour culinary cream on them, add salt, pepper and some parsley. Heat it up and everything is ready. We always add lots of parmesan slices on the top... In case you are not into champignons, you can use other mushrooms, too. If you prefer meat, this works out perfectly with slices of a chicken breast or a steak, too. The Germans call it then "Jägersosse." In that case fry the poultry/meat first and set it aside, then fry the mushrooms. Add the cream and spices, let boil quickly.

Shoppinglist:
pasta
fresh champignons
(chicken breast thinly sliced/ a steak, or more, thinly sliced)
culinary cream (if making a mushroom version cheese flavored culinary cream is great)
parsley
parmesan
green beans

Regulars:
salt, pepper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti