lauantai 22. heinäkuuta 2017

Still interested?


Viimeisen muutaman kuukauden aikana ei ole kovin usein tullut tartuttua kameraan. Samalla jutunaiheet ovat olleet jotenkin vähissä. Selkeitä syitä on muutama. Selitän tässä hiukan, vaikka en selitysvelvollinen olekaan. Se kuitenkin selkeyttää ajatuksia, joten kirjoitan nyt sitten päiväkirjan sijaan tähän.

Kulunut vuosi oli aika väsyttävä hiukan työjuttujen, mutta vielä enemmän tytön sairastelun vuoksi. Melkein joka viikko oli vähintään yksi, usein muutama terveyteen/sairauteen liittyvä käynti jossakin. Isossa kaupungissa mihinkään on harvoin helppo ja lyhyt matka, joten pieneenkin asiaan kului usein tunti jos toinenkin. Lisäksi koulupäiviä piti lyhennellä epäsäännöllisen säännöllisesti, joten jokainen viikko oli omanlaisensa ja täytyi miettiä aikataulut uudelleen tilanteen mukaan niin että sain kuitenkin kaikki työjutut hoidettua kiitettävästi. 

Toisaalta myös sairauden eteneminen ja lääkityksen onnistumisen jännittäminen, sekä sen sivuvaikutuksena tuleva uupumus, sai usein tuntumaan, että oli joko väsyneitä tai vielä väsyneempiä päiviä. Silloin tällöin oli virkeämpikin päivä välissä, mutta niin harvassa, ettei ne jääneet sen kummemmin mieleen. Nyt kesän koittaessa olo alkoi tuntua hiukan jyrän alle jääneeltä, kun omallekin väsymykselle pystyi hiukan antamaan tilaa. Meni useampi viikko ennen kuin alkoi edes tuntua, että viitsisi kameraa ottaa esille. Väsymys ei tunnetusti lisää luovuutta.

Toinen asia, mikä on tehnyt tästä blogin pitämisestä vähemmän viihdyttävää on englanninkielisten tekstien kirjoitus. Käytän englantia päivittäin, eikä kirjoittamisessa itsessään ole sen enempää vaivaa, mutta oman tekstin kirjoittaminen kaksi kertaa vie kaksi kertaa enemmän aikaa. Tilastojen mukaan lukijamäärä kasvoi, mutta rentoutusfaktori katosi, kun lisäsin toisen kielen. Tämä on kuitenkin oma vapaa-ajan juttuni, joten hommassa ei sellaisenaan tuntunut olevan kovin paljon järkeä. Alun perin aloitin blogin siksi, että saisin kirjoittaa suomeksi, joten kielen lisäys vain teki koko hommasta tylsempää. 

Aika monta vuotta blogi on kulkenut mukana, mutta nyt on ensimmäistä kertaa sellainen tunne, että en tiedä innostaako tämän kirjoittelu enää kovin pitkään. Katsotaan miten käy, mutta nyt teen ensimmäiseksi sen muutoksen, että pudotan englannin kerralla pois. Jospas se siitä.

----

The last few months have been a bit tiring for me in many different ways and my creative juices have run more or less empty... I have noticed that if I want to keep blogging I better swap back to the Finnish language only. I'm sorry. If you are one of the English speaking readers, I would like to thank you for following me here!  

3 kommenttia:

  1. I will content myself with the awkwardness of Google's English translation so I can continue to follow your lovely blog. :)

    VastaaPoista
  2. I'm sorry that Google translation does not do too well from Finnish. Well, remember I'm not as crazy as it might sound from the translated texts. ;)

    VastaaPoista