tiistai 28. toukokuuta 2013

Viisastukoon ken viisastuu

Valkoinen orkidea kukkii ihan täysillä ja toinen kasvattaa uutta kukkavartta. Sitä tosin odoteltiinkin useamman vuoden ajan. Sanoisin melkein, että ylitin itseni monta kertaa sen kanssa. Muutama viikko sitten päätin antaa sille viimeisen mahdollisuuden ja nostin sen olohuoneeseen kadun puoleiselle ikkunalle. Kaikilla naapureilla on aina orkideat kukassa sillä samalla puolella taloa, joten ajattelin, että jos se ei siinä ala kasvattaa uutta kukkavartta niin pian roskis kutsuu... Muutama viikko ja pari kastelukertaa - kukkavarsi tuli esiin!

Niin sitä luulee viisastuvansa, kunnes kuulee muuta. Tyttö halusi eilen tehdä minulle kampauksen. Kesken kampaamisen hän järkyttyi löytäessään ihan harmaan hiuksen. Sanoin ettei se mitään haittaa, kun saahan sen värjättyä piiloon. Saman tien ajattelin, että ei kai nyt lapselle kannata sanoa, että vanheneminen on niin huono asia, että se täytyisi jotenkin vain piilottaa. Lisäsin sitten, että ei se harmaa oikeasti haittaa muutenkaan, kun sehän on vain sen merkki, että vanhenee ja vanhetessa aina viisastuu. Kuvittelin kai hiukan liikoja, koska tyttö totesi siihen lakonisesti: "Ei se taida sun kohdalla onnistua." Täytyy siis varmaan vaan värjätä ne harmaat hiukset ja jättää se viisastuminen suosiolla muille... 

---

This white orchid is blooming and another one of the same kind is growing a new stem! I had almost given up on that one, but the new stem came up just few weeks after I had placed the plant at the right window. It seems that almost everybody at our street has orchids on the same side of the house and most of them are always blooming... A good spot, that's all the orchid asks for. Well, perhaps bit of water once in awhile, too. 

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti V ei langeta samaa tuomiota tänne päin. Täälläkin nimittäin odotellaan viisastumista, tosin ei edes omaa, vaan puolison. Perimä on vahva ja harmaita on siihen malliin, että viettää varmaan valkohapsena nelikymppisiään...

  VastaaPoista
 2. No, toivottavasti teillä menee vanheneminen ja viisastuminen käsikädessä. Mun peli on näköjään jo menetetty. Totuus joskus hiukan kirpaisee. ;-)

  VastaaPoista
 3. Heh, heh, Vähän nauratti tytön kommentti. Nuorisolla on ajatusta. :)

  äiti

  VastaaPoista