maanantai 11. toukokuuta 2009

Merkityksiä ja tarkoituksia

Valmistelen torstaiksi seminaaria. Lueskelin kasvatuskirjaa, jossa oli hyvä "sivuajatus," vaikka se ei sinänsä seminaarin aiheeseen liity mitenkään.

Vapaasti käännettynä:

"Elämän merkitys ja tarkoitus saavutetaan kehittämällä hengellistä ymmärtämystä. Merkitys ja tarkoitus eivät liity ainoastaan ammatillisiin valintoihin, koulututkintoihin, perhestatukseen, taloudelliseen turvallisuuteen, henkilökohtaiseen saavutukseen tai vapaa-aikaan ja harrastuksellisiin tavoitteluihin. Se liittyy Jumalan tuntemiseen niin läheisesti, että pystyt erottamaan Hänen kutsunsa elämässäsi."
(George Barna, Transforming Children into Spiritual Champions, 2003.)

Kirjoittaja jatkaa pian tuon kappaleen jälkeen rakkauden kaksoiskäskyllä - "Rakasta Herraa, Sinun Jumalaasi.... ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi..." Siinä todellakin lienee elämän merkitystä ja tarkoitusta tarpeeksi jokaiselle.

Kaksoiskäskyn jälkeen Jeesus muuten kertoi kertomuksen Laupiaasta samarialaisesta. Lopuksi hän lähetti lainopettajan menemään käskien toimia samarialaisen tavalla. Turha viistastella elämän merkityksillä ja tarkoituksilla - on parasta vaan alkaa toteuttamaan käskyä. Voidaan vaikka muuttaa maailmaa - tänäänkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti