sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Pumpkin soup and bread rolls with parsley and cheese

Kurpitsakeitto ja sämpyläboston! Syksy tuo taas soseutetut vihanneskeitot mukanaan, jee! En tosin tiedä, onko nuo mun kaksi rakasta ruokailijaa niin kovin innoissaan tästä keittojutusta. Itse voisin syödä sosekeittoja läpi vuoden, mutta syksy on tähän asti paras tekosyy, mitä olen keksinyt. Muina vuodenaikoina joudun selittelemään enemmän, jos alan tarjoilla niitä kovin usein. Olin kyllä nytkin ruokaa laittaessani kuulevani jotakin pientä mutinaa, että miks kaiken täytyy aina olla niin terveellistä... Heh, sämpyläboston onneksi pelasti tilanteen! Itseasiassa juusto missä ja miten tahansa aina pelastaa tilanteen noiden kahden kanssa.

En tiedä, mistä olen joskus sämpyläbostonin reseptin kirjoittanut muistikirjaani, mutta tässä tulee mun sovellus noin uunipellilliselle (n. 15-20kpl). Taikina tehdään ihan tavallisten sämpylöiden tapaan, mutta siihen ei lisätä rasvaa. Ainekset: 5dl lämmintä maitoa, 50g hiivaa, 2 1/2tl suolaa ja n. 10dl vehnäjauhoja. Taikina kohotetaan liinan alla kaksinkertaiseksi. Sitten se jaetaan kahteen osaan, jotka kaulitaan levyiksi. Päälle levitetään aina ensin n. 20g sulatettua margariinia/voita, ripotellaan 100g juustoraastetta ja sitten 1 1/2dl hienonnettua tuoretta persiljaa. Levyt rullataan ja leikataan paloiksi. Ne laitetaan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille vierekkäin. Kohotetaan liinan alla ja paistetaan n. 200 asteessa n. 20min. Maukkaita kasvissosekeiton seuraksi! Laitoin muuten loput pakastimeen, kun nämä kelpuutettiin koulueväiksikin.

----

Pumpkin soup and fresh bread rolls with parsley and cheese! The fall brings soups back to my kitchen! I'm so exited, but to be honest I could actually eat them several times a week all year around. However, my favorite two dinner mates are not so into soups that I could keep them on the menu that frequently. I think I overheard some tiny voice crumbling a little while I was cooking saying something like, why should everything be so healthy all the time... These bread rolls saved the good spirits at the dinner table though. Anything with cheese always does in my house. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti