keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Jacket potatoes

Nyt on kyllä cuisine kääntynyt ihan täysin syksyyn. Tuli nimittäin tehtyä jo uuniperunoitakin... Tätä kuvaa katsellessa totesin, että nyt täytyy hiukan keksiä vielä muutamaksi viikoksi vähemmän talvisia ruokia. Muuten saattaa käydä niin, että syksy/talvi -kausi alkaa jossakin kohtaa tuntua niin pitkälle, että jo tammikuussa alan etsiä kesäkasviksia... 

Mutta eipä ole uuniperunan voittanutta! Arkiruoka ei paljon yksinkertaisemmaksi muutu. Kotiin tullessa vaan perunat foliopaperiin ja 200 asteiseen uuniin tunniksi. Siinä ehtii reilun puoli tuntia ottaa rennosti ja sitten ennen kuin perunat tulee uunista voi nanosekunnissa sekoittaa kermaviiliin mitä tahansa. Esim. savulohta, tonnikalaa, kinkkua, katkarapuja tai mitä muuta keksiikin. Sitten vielä kun tekee viidessä minuutissa raikkaan salaatin, niin perunat ovat valmiita ja ateria onkin jo lautasella! Aika helppoa ruoanlaittoa siis työpäivän päätteeksi, vaikka lopputulos on aina yhtä maukasta.

----

My cuisine has now taken clearly far too radical course towards winter meals! I noticed it when I looked at this picture I snapped in one evening this week. I better pull the breaks and think about bit less winter-like meals for a couple of more weeks. Otherwise it might happen that I'll begin looking for spring vegetables already in January, because if it continues like this by then we will have already eaten winter food already for six months...

But anyway, I don't know almost any other meal that is so easy to prepare than jacket potatoes. I mean, just wrapping potatoes to aluminium foil and sticking them to an oven at 200 Celsius degree for an hour. Then just mixing some ingredients like smoked fish, tuna, scrimps or cured ham to a pot of sour creme and adding some seasoning if necessary. That takes like one nanosecond. Preparing a fresh salad as a side dish takes perhaps five minutes. All of this means that except for the potatoes that demand only waiting (and relaxing), this week-day dinner is ready in a very short time.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti