maanantai 29. syyskuuta 2014

Piirakka - Quiche

Tässä suolainen piirakkaresepti, minkä lupasin muutama päivä sitten. Otin sen joskus kauan sitten jostakin Valion mainoksesta ja sitten kokeillut siitä hiukan erilaisia versioita ainesten määriä hiukan muunnellen. Pohjaan tulee 100g margariinia, 3dl vehnäjauhoja, 1/2dl vettä ja ripaus suolaa. Kuivat ainekset sekoitetaan ja huoneenlämpöinen margariini nypitään siihen sekaan. Sitten lisätään vesi ja sekoitetaan taikina tasaiseksi. Taikina taputellaan voideltuun vuokaan. 

Täytteeksi taikinan päälle laitetan melkein 200g gratiinijuustoraastetta, koska niissä vahvempien juustojen sekoituksissa on enemmän makua kuin vaikka Emmentalissa. Lisäksi pannulla paistetaan nopeasti n. 100g ohuita pekonisuikaleita. Ne levitetään juustoraasteen sekaan. Vaihtoehtoisesti voi tietysti laittaa vaikka kylmäsavustettua graavilohta tai tölkillinen tonnikalaa, tai miksei vaikka vihanneksiakin. Kulhossa sekoitetaan 1,5dl kermaa ja 1,5dl maitoa, 3 munaa, suolaa, pippuria ja reilusti silputtua täytteeseen sopivaa yrttiä. (Pekonin kanssa käy perinteinen persilja, kalan kanssa tilli ja vihanneksiin sopii esim. timjami.) Neste kaadetaan juustoraasteen ja täytteen päälle ja taikinan reunat voi paineilla haarukan kärjellä tasaisemman näköiseksi. Piirakkaa paistetaan puolisen tuntia 200 asteessa. 

----

Here's the quiche recipe that I promised some days ago. I wrote it down once from an advertisement, but made few chances as the time went by and I had tried it out few times. The crust is made of 100g margarine/butter, 300ml flour, 50ml water and just a little bit of salt. (I'm not sure how much 300ml flour is in grams, but if you measure it in this recipe in a same way as liquids in milliliters nothing can go wrong.) Mix first the dry incredients and work the margarine into it. Add the water so that the dough becomes smooth. I actually never roll the crust, because for some reason that seems to be too much work... I simply spread some butter on the dish and tap the dough directly onto it. 

For the filling, take almost 200g grated gratine cheese and spread it on the dough. Fry 100g of small bacon cubes on the pan and spread them on the cheese. Mix in another bowl 150ml cream and 150ml milk with 3 eggs, bit of salt and pepper and handful of herbs, and pour the mixture on the cheese. You can replace bacon with some 200g gravad lax/a can of tuna in brine or even vegetables instead. (As herbs I use parsley for bacon, dill for lax/tuna and thymian for vegetables.) Bake the quiche in 200 celsius degrees for about 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti