keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kirjastoreissulla - A trip to the libraryKävin eilen Leuvenissa kirjastossa. Yliopistossa on reilun kokoinen teologinen tiedekunta, joten kirjasto on valikoimaltaan ihan loistava. Kerrankin muistin ottaa kameran mukaan, joten tässä muutamia kuvia kävelymatkan varrelta. Kirjastopäivä on aina sellainen pieni projekti, että täytyy mennä ensin metrolla, sitten junalla ja lopuksi vielä kävellä muutama kilometri. Junasortista ja aikatauluista riippuen matkaan saattaa mennä yhteen suuntaan parikin tuntia. Yleensä koitan valita InterCity -junan, koska se nopeuttaa kulkemista huomattavasti. Auto ei tule kysymykseenkään, koska matkalla on sellaiset ruuhkat molempiin suuntiin, ettei ajamisesta ole mitään hyötyä. 

Mun kirjastoreissujen kulkureitit ei sivua nähtävyyksiä kuin tuosta kaupungintalon kohdalta ja puistokin jää just vain reitin viereen, mutta oikeesti Leuven on kyllä ehdottomasti näkemisen arvoinen, tunnelmallinen kaupunki. Ja se kirjasto, se on vetoinen ja haisee pölylle, mutta valikoimasta löytää melkein aina melkein kaiken mitä keksii etsiä. :-) Kirjastosta ei saa lainata mitään, joten kirjat ovat aina paikalla. Joskus tosin menee aikaa etsiä niitä, koska opiskelijat saavat kasata niitä pöydille, kunhan vain jättävät hyllyyn kirjan kohdalle kaavakkeen, mille pöydälle ovat kirjan jättäneet. Pöydiltä voi hakea kirjoja, kunhan vaan vie ne takaisin. Ihan kätevä systeemi, jos tarvitsee samoja kirjoja jonkin aikaa, ettei tarvitse joka päivä etsiä niitä samoja hyllystä uudelleen ja uudelleen... 

----

I went to the library in Leuven yesterday. There is quite a large department of theology, so their library is great. This time I did not forget to take a camera, so here are some photos from the route I walked once I got to Leuven with the public transportation. I try always to take an InterCity train, because that's so much faster than the local trains, but one way or another, the traveling takes quite a bit of time...

My walking route does not really pass by any sights except for the town house. Leuven is, however, definitely a nice place to see. I like its atmosphere and architecture. And the library naturally. You can almost always find almost everything you look for... :-) The books are for consultation only, so nobody can lend anything.    

2 kommenttia:

 1. Upeita rakennuksia ... ajatella että matkoihin menee ihan pari tuntia suuntaansa! Minulle tulee ihan kaipuu sitä raitovaunua - jollain tapaa se on niin nostalginen tapa matkustaa :)
  Aivan upea se kurpitsa-kortti, jonka teit tyttären kanssa, sekä tuo kakku-ruukku-lahja ... Todella kiva vieminen! Ihana kun jaat kaiken kivan inspiraation täällä.
  Leppoisaa viikonloppua,
  Nina

  VastaaPoista
 2. Raitovaunu on muuttunut metroksi jo muutamia vuosia sitten. Minä muistelen sitä myös nostalgisena. Muistatko kun joskus iltamyöhään kuski ajoi niin lujaa, että kurveissa tuntui, että melkein penkiltä putoaa? :-)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista