sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Muotokuvia muistoksi #1




Tänä kesänä juuri ennen koulujen loppumista tarvittiin joku instakelpoinen valokuva loman alkua juhlistamaan. Visiot kuitenkin menivät hiukan ristiin. Idea lähti auringonkukista, jotka löytyivät ruokakaupan kukkatiskiltä. Kirkkaan keltaisen vastapainoksi pyysin pukeutumaan mustavalkoraidalliseen kesämekkoon ja taustaksi ehdotin omasta mielestäni kylmäksi ja rouheaksi kontrastiksi sopivaa kiviseinää... Kaikki meni hyvin ja kuvista tuli luonnonvalossa juuri sellaisia kuin olin päässäni visioinut. Ei tarvinnut säätää värejä ollenkaan, eikä edes kropata yhtäkään kuvaa. En jaksa itse juurikaan photoshopata kuvia ja säätää värejä tai valotusta, joten pyrin ottamaan kuvat sellaisessa valossa, että ne ovat saman tien sellaisia, mitä toivon. Aina ei tietysti voi onnistua, mutta nyt onnistui ainakin kymmenen kuvaa ihan yli odotusten.

Kunnes..., kunnes teini siirsi mieluisammat kuvista puhelimeensa ja alkoi lisätä niihin filttereitä, jotta saisi niihin mieleisensä tunnelman. Kesti about viisi minuuttia ja sen jälkeen lopputulos oli ihan varma. Mistään kuvasta ei kuulema saanut filttereilläkään sellaista, mikä hänellä oli toiveena. Opin sen, että silmiä polttavan keltaisen ja kylmän harmaan seinän ero ei ollutkaan filttereille mikään ihanteellinen kontrasti. Muutama filtteri näytti kuitenkin omasta mielestäni ihan kohtuullisen hyvältä, mutta niihin tuli niin uhkaavalta näyttävä rouheus, että loman alun iloiseen tunnelmaan ne eivät kuulema sopineet. 

Mitä sitten tapahtui? Näytän seuraavat kuvat seuraavassa postauksessa. Se on kuulkaa pienestä kiinni, onnistuvatko valokuvat ja saako niistä mieleisiä... Opin senkin, että kuvia ottaessa on parasta seurata 'tilaajan' visiota oman vision sijaan. Mutta itse tykkään silti näistä kuvista ihan hurjasti.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti