lauantai 2. maaliskuuta 2013

Konsertissa

Eilen illalla olimme hienossa juhlakonsertissa. Oxalys-niminen kamarimusiikkiryhmä täytti vuosia. Tytön hyvän ystävän äiti on ammatiltaan muusikko ja soittaa ryhmässä, joten hän antoi meille muutama viikko sitten konserttimainoksen. Lippujen tilaus kävi tosi kätevästi internetin kautta, joten sitten välttyttiin odottelulta, kun oli liput jo mukana. (Sama on myös näyttelyissä. Niissä voi heti varata ajankohdankin, milloin haluaa sisäänpääsyn ja voi sitten vain kävellä suoraan sisään jonottamatta ollenkaan.) Konsertti oli sellaisessa vanhassa salissa, jossa oli oikein koristeelliset kermanväriset parvekeaitiot reunoilla, sametti-istuimet ja muut... Oli aika söpöt puitteet. Liput olivat kaikki samanhintaisia, joten istumapaikat sai valita vapaasti. Piti tietysti kokeilla sellaista samettikuorrutettua aitiota. Eihän sellaisiin joka päivä pääse. ;-) 

Konsertti oli hieno elämys. Musiikki oli paikoin aika yllättävää. Teokset, jotka soitettiin olivat näiltä säveltäjiltä: Claude Debussy, Victor Kissine, Maurice Ravel ja Arnold Bax. Ryhmä kiertää jatkuvasti ympäri maailmaa konsertoimassa, joten taso on ihan käsittämätön. Yksi teos oli sellainen, että ihan ihmetytti, miten niistä soittimista voi saada niin käsittämättömiä ääniä. Tuli ihan tunne kuin makailisi jossakin viidakossa silmät kiinni ja joka puolelta kuuluu pisaroiden putoamista, hyönteisten ääniä ja rapinoita... Ihmettelen vieläkin, miten sellaisessa teoksessa soittajat pysyvät kärryillä, milloin kukakin tulee mukaan, kun rytmistä oli hurjan vaikea saada selvää. Ei se ehkä heille ihan niin mysteeri tietekään ole, mutta teki kyllä aikamoisen vaikutuksen. En tainnut olla ainoa, joka yhtä lumoutuneena kuunteli, koska yleisön antamille aplodeille ei meinannut tulla loppua ollenkaan esitysten välissä ja lopuksi...

(En löytänyt yhtään kunnollista youtube-filmiä eilisillan repertuaarista, mutta fiilikseen pääsee hiukan tuosta ylläolevastakin.)
---

We were yesterday in very special concert. You can find more about the group on their website. The group is internationally known and they give concerts all around the world. They played amazingly!!! We had never heard anything from those composers before - Claude Debussy, Victor Kissine, Maurice Ravel and Arnold Bax. The music was just amazing! (I could not find any youtube films from the repertoire yesterday, but this clip little bit of a feeling of what it was.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti