torstai 30. kesäkuuta 2011

Uusi hylly ja lakiehdotus
Eilen kiinnitettiin tytön huoneeseen 2,5m pitkä uusi hylly. Kannattimet löytyivät omasta takaa. Vastaavanlainen hylly katon rajassa oli käytössä edellisessä asunnossakin. Tässä huoneessa vierastin ajatusta, koska ajattelin, että se saattaa tuntua ahdistavalta, kun seinäpinta-alaa on muutenkin niin vähän. Etsiskelemme isompaa asuntoa edelleen, mutta ajattelimme, että käyhän tämä väliaikaisratkaisusta, tai ainakin voitamme vajaan kuution asuintilaa...

Järjestelimme tavarat osittain uudella logiikalla, kasasimme korillisen kirpputorille vietäväksi ja heitimme jotakin roskiinkin. Pieneltä kuulostavaan hommaan kului useampi tunti. Ala-asteelaiset taitavat olla keräilyn ammattilaisia. Laitoin yhden kannellisen pahvirasian keräilytavaroille, kun niitä tuntui löytyvän jokaisesta väärästä paikasta ja myös ikkunalauta oli täynnä kaiken maailman aarteita. Sovimme, että kaiken keräiltävän voi laittaa sinne, ja kun rasia täyttyy, sieltä voi valita, mitä heittää pois, jotta uusi laitettava mahtuisi sisälle. Ajattelin, että roskiin heittäminenkin voi helpottua, jos kerätyt aarteet eivät ole koko aikaa näkyvillä. Se jää tietysti nähtäväksi. (Poisheittäminenhän on tunnetusti keräilijätyyppisille ihmisille aina kaikista vaikein tehtävä.)

Tuli sellainenkin poliittinen näkökulma mieleen täysin kreikkalaisten mellakointien ja muiden viime päivien uutisotsikoiden vierestä, että EU:ssa kun keksitään kaikenlaisia säädöksiä, jotakin sellaistakin voitaisiin keksiä, mikä kieltäisi mäkkäreiden ja vastaavien tahojen kylkiäisrihkamat ja samalla kaikki keräilyä vaativat tarrasarjat ja kortit, joita ruokamarkettien kassat suoltavat täällä asiakkailleen jatkuvasti. Luulen, että äidit ympäri Eurooppaa olisivat ikuisesti kiitollisia ja antaisivat aina äänensä sille, joka saisi asian vietyä läpi. Pitäisiköhän vaikka tehdä kansalaisehdotus, vai miksikä sitä kutsutaan, kun tavallinen EU-kansalainen ehdottaa uutta lakia??? Saattaisin vaikka päästä parlamenttiin muutenkin kuin vain vieraaksi. Vai olisiko se nyt sitten lopulta kuitenkin liian sosialistiselta kuulostava ehdotus, kun kaiken ostamaan kutsuvan rihkaman takana taitaa olla puolet maailmantalouden ylläpitomekanismista?

Ehkä jätän nämä poliittiset ajatukset viisaammille ja keskityn vain siihen, että muistan joka ilta sanoa iltapalan ja hampaidenpesun välissä, että huone on raivattava siistiksi. Saatan päästä helpommalla niin, koska siihen ehdotukseenhan pitäisi varmasti hankkia monta nimeäkin tueksi. Yhdenlaista keräilyä se olisi sekin, ja sitähän minä juuri yrittäisin vastustaa.

2 kommenttia:

  1. Muistan radiossa kuulleeni, että jossain maassa, mitä en nyt muista, on tehty laki tai ainakin joku ehdotus/suositus tms, mikä kieltää juuri nämä kylkiäiset. Ei kylläkään äitien toiveesta, vaan terveysviranomaisten toiveesta, että roskaruuan syönti ei huokuttaisi lasta lelun takia. Ihan hyvä juttu kaikinpuolin. -Heidi-

    VastaaPoista
  2. Joku siis oli jo keksinyt sen. ;P Totta se on, että houkutinhan se on ja tarjottava ruoka mahdollismman huonoa.

    VastaaPoista