torstai 16. kesäkuuta 2011

Couscous

Kävimme muutama viikko sitten brittiläisessä ruokakaupassa Waterloossa. Mukaan tarttui cheddar-juustoa, Cadbury-maitosuklaata ja muutamaa muuta ruoka-ainetta, mitä teki pitkästä aikaa mieli... Kiitos pitkän siirtomaavaltaperinteen (hiukan kyseenalainen kommentti tämä, kun en todellakaan ajattele siirtomaajuttua muuten positiivisesti), Englannissa on tavallisissa ruokakaupoissa tarjolla kaikenlaisia "eksoottisia" aineksia. Tarkoitan siis, että ruokakaupan ei tarvitse olla kovin erityinen, että sieltä löytyisi sitä sun tätä maistuvaa.

Löysin pikkumarketin hyllystä jopa Waitrose Couscous Garlic and Coriander -sekoituksen. Ostin sen huvikseni kokeiltavaksi. Se vaikutti aika maustetulta, joten lisäsin sekaan desin maustamatonta couscousta kaapista. Leikkasin loput eilisistä korianterimarinoiduista kananrintapaloista suikaleiksi valmiin annoksen sekaan. Ja voilá, tänään syötiin sitten taas vatsat täyteen. Mutta nyt kun löysin Waitrose-kaupan linkin, niin huomasin, että se kauppa täällä "ulkomailla" rahastaakin näköjään suunnilleen kaksinkertaisen hinnan. Ei kannata vertailla. Tulihan se silti paljon halvemmaksi, kuin jos paketin olisi hakenut kanaalin toiselta puolelta.

Plussaa couscous saa minulta pakkauksesta. Se sopi kivasti keittiön sisustukseenkin. Jos kaikki ruoka-aineet pakattaisiin kauniisti, keittiössä voisi suosia avohyllyjä astioiden lisäksi myös ruoka-aineille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti