torstai 2. kesäkuuta 2011

Sokerikakusta brita-tortuksi


Orkidea kukkii kukkimistaan jättisuurena. Kaunis suklaarasia saatiin eilisiltä mukavilta vierailta. Leivoin jälkiruoaksi mansikkakakun, koska se sopi illan tunnelmaan. Tein perinteisistä-perinteisimmän-mahdottoman-pilata-sokeri-kakkutaikinan. Eli saman verran kananmunia/sokeria/jauhoja ja ripaus leivinjauhetta. Paistoin 180 asteessa. Kakku ei meinannut kypsyä millään (ehkä olen paistanut sen aiemmin korkeammassa lämpötilassa?), joten lisäsin aina paistoaikaa kokeiltuani keskeltä tikulla. Lopputulos näytti ihan normaalilta pehmeältä sokerikakkupohjalta, mutta kun sitä alettiin syödä, se maistui ja tuntui koostumukseltaan ihan brita-tortulta. Ihmeellistä siinä oli se, että minulta ei varsinainen brita-torttu ole onnistunut ohjeen mukaan ikinä. Onneksi vieraat olivat huumorintajuisia, joten kakun nimi saatiin vaihdettua helposti ja kestit jatkuivat. ;D En kyllä vieläkään ymmärrä, mitä sille taikinalle pääsi tapahtumaan. Tuskin siis kannattaa kokeilla samaa temppua uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti