perjantai 10. lokakuuta 2014

Why I love Belgium


Tässä kuvatulva Belgiaa. Kävin illalla itsekseni kävelemässä yhden vakiokierrokseni. Otin kameran mukaan, koska aurinko vielä paistoi. Luonto on juuri nyt siinä kohtaa syksyä, että sen kauneus on ihan käsittämätöntä. Mikään näissä kuvissa ei kuitenkaan ole ns. luonnontilassa, koska asutus on täällä kohtaa niin tiheää, että kaikki maa on jonkinlaisessa käytössä. Mutta se sopii minulle loistavasti. 

Belgialaisessa maastossa on paljon samaa, mitä ihmisissäkin. "Understatement" voisi olla hyvä sana kuvaamaan sitä piirrettä. Mikään ei ole ikinä ylenpalttista, ei puheessa, ei käytöksessä eikä missään muussakaan. Juuri se piirre tekee näistä ihmisistä niin sympaattisia. Ihan kuin tästä valokuvien maisemastakin. Hyvä, etteivät autot ajaneet päältä, kun pysähtelin valokuvamaan paikkoja, joissa ei varsinaisesti ollut mitään erityistä kuvattavaa, mutta mitkä olivat ihan koskettavan kauniita ilta-auringon paisteessa. Jos tien laidassa olisi ollut penkkejä, niin olisin jäänyt istumaan ja ihailemaan näitä näkymiä, jotka tuntuvat minulle omimmalta Belgialta.

----

A photo flood of Belgium. I made a long walk by myself yesterday evening. It was one of my regular ones, but this time I took a camera with me, because the sun was still shining. The nature is just at its best at this time of the fall. Nothing in these pictures is actually completely in its "natural state." The area where we live is densly populated, and therefore, all the ground is used for something. But that's totally fine with me.

Somehow the Belgian landscape resembles the people. I think the word "understatement" could describe it well. Nothing is here ever lavish or effusive. Neither in the way people behave, nor in how they talk. That's exactly one of the features that makes them so sympathetic just like the landscape in these photos. The cars almost drove over me, when I stopped to photograph places that had "nothing remarkable" in them, but yet they looked so beautiful in the evening sun. Had there been benches beside the road, I would surely have sat down to marvel my own Belgium.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti