keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Omenapiirakka uudella tapaa

Viime aikoina on onnistanut uusien leivontaohjeiden kanssa! 

Huomasin Vaaleanpunainen hirsitalo -blogissa omena-toscapiiraan ohjeen juuri sopivasti ennen syyskuista syntymäpäivääni. Kun kakkutoiveita kyseltiin, laitoin whatsapp viestinä screen shot -kuvan vaaleanpunaisesta ohjeesta. Kaksi salamyhkäistä leipuria sitten paistoivat juuri sellaisen. Taisi muuten olla yksi mehevimmistä omenapiirakoista, mitä olen pitkään aikaan syönyt. Toscakuorrutus on hauska siinä päällä. Sellaista yllättävää sokerista mantelilasturapeutta, mitä harvemmin omenoiden päälle laitetaan. 

Tämä ohje käytti vaniljasokeria, mutta taidan seuraavan kerran, kun taas itse olen leipomisvuorossa, kokeilla lisätä myös ripauksen kanelia sekä taikinaan, että myös omenasiivuihin. 

Synttärit muuten kului tänä vuonna ilman minkäänlaista kriiseilyä! Onneksi ei ollut täysiä kymppejä tai viitosia. Sellaiset juhlapäivät ovat aina dramaattisemmalta tuntuvia kuin tällaiset tämän vuotiset, merkityksettömät, väliin jäävät numerot. Älä kysy mikä tähän on logiikkana. En tiedä itsekään, mutta se vaan on niin.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti