lauantai 21. tammikuuta 2017

A new beginningEn muista kovin usein ajatelleeni vuodenvaihdetta oikeasti sellaisena hetkenä, milloin lehti kääntyisi. Nyt se tuli mieleen, koska syksy oli sellainen sairastamisten kanssa, etten vastaavaa toivo ihan heti tulevan. Välillä tuntui, että voimat loppuvat kesken, mutta niin sitä vaan jouluun saakka selvittiin. Siinä kohtaa olin kyllä sitten jo niin puhki, että teki hyvää ottaa loma ihan levon kannalta. Itseasiassa mitään suurta mullistusta ei kuitenkaan tapahtunut ja kaikki asiat ovat sinänsä edelleen ennallaan, mutta on vain sellainen fiilis, että pari askelta eteenpäin teki ihan hyvää. 

Joskus tuollainen "mekaaninenkin katkos" auttaa ajattelemaan asioita hiukan uudesta vinkkelistä. Sain samantien uuden spurtin päälle ja opiskeluja sykäyksen eteenpäin jo muutamassa viikossa. Toivottavasti se vauhti jatkuu kevään ajan kohtuullisena. Työjutuissa on uutta haastetta yhden uuden kurssin muodossa, mutta se menee varmaankin kuitenkin aikalailla omalla painollaan, kunhan ensin saa arkiviikkoihin osaset paikalleen ja ajan järjestymään luentojen valmisteluun. Onneksi ehdin lomaa edeltävinä ja loman jälkesinä viikkoina lukea jo aika tavalla kirjallisuutta teemaan liittyen, joten iso osa alustavasta työstä on jo tehty. Se on muuten opetushommissa sekä kiva, että huono puoli samanaikaisesti, että lukujärjestys muuttuu joka lukuvuosi. Vaihtelu tietysti virkistää, mutta samalla joutuu aina miettimään logistiikasta lähtien aikataulut uudestaan toimivaksi.

Viime vuonna tein uuden vuoden lupauksen kehittää yhtä taitoa, mikä mielestäni vaati harjoitusta. Hassua oli, että huomasin jo parin kuukauden kuluttua, että sehän sujuu jo ihan kohtuullisesti ja nyt loppuvuodesta huomasin, että se oli muuttunut ihan arkipäiväiseksi jutuksi, mikä ei enää vaatinut edes sun kummempaa keskittymistä. Niin sitä kehittyy aika helposti näköjään, kun vaan keksii tarpeeksi selvän kehityskohteen ja konkreettisen keinon, millä sen saavuttaa.

----

What a wonderful feeling it was this time to begin a new year! We had some quite tiring health hickups last year, so we all certainly hope this year is going to be much better. So far so good, the first weeks have been amazingly efficient. We have also enjoyed quite a bit sunshine and taken extra walks to breath in crips wintery air!

By the way, my last year's New Year resolution was a success! I learned the skill I wanted to learn. It was funny actually to notice that I began to master it already after couple of months of practice and towards the end of the year it had become such a normal part of my life that I didn't even need to pay attention to it any more. I think the best success factor was that I decided very concretely what I wanted to learn exactly, how I could practice it in my daily life and how I would feel if I learned to do it. It is planning for a concrete change that can help one to stay on track. Anything that is less clear, too abstract, or complicated just does not happen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti