tiistai 27. toukokuuta 2014

Parveketomaatti - Tomato at the balcony

Tyttö halusi välttämättä kasvattaa tänä kesänä itselleen tomaatteja. Ostettiin sitten tälläinen euron hintainen parvekemalli, joka kuulema kasvaa pensasmaisesti ja kohtuullisen matalana. Minulta ei ole vielä ikinä onnistunut tomaatin kasvatus, enkä rehellisesti sanottuna tiedä vieläkään, mitä ne varkaat on, mitä siitä pitäisi napsia pois...  Sanoin tytölle, että tomaatintaimen ostamisen ehtona on, että soittaa saksalaiselle isoäidilleen ja kysyy ohjeet, koska minulla ei ole aavistustakaan, mitä sille kuuluu tehdä. Se isoäiti kasvattelee parvekkeellaan kesäisin vaikka mitä ja saisi taatusti tuonkin tomaattipuskan kukoistamaan. Puhelinneuvonta voi tietysti osoittautua hankalaksi. Palailen asiaan, jos satoa sattuu tulemaan. Jos teillä on viisaita vinkkejä, niin niitä kyllä otetaan kiitollisena vastaan.

----

My daughter bought herself a tomato plant in hope of rich harvest. This one is a balcony 'model' and it should grow lower than the usual ones. Let's see what happens, because to be honest I never understood how one should care for the tomato plants to make it bear fruit... A condition for buying a plant was that my daughter would call to her German grandmother to ask for instructions. You can't believe how the grandmother can make things grow at the balcony! It might be a bit challenging to explain it by phone, but let's see what comes out. I'll be reporting on these tomatoes, if any harvest appears. If you happen to have any tips, they'll be most appreciated.   

2 kommenttia:

  1. Pensastomaatti ei tee varkaita. Jos tekis, niin ne on niitä, "varsia", jotka alkaa kasvaa lehtihangasta ja vievät turhaan energiaa.:) Pensastomaatti on helppo kasvatella, kun vaan muistaa kastella. Joku kasteluapuväline on paikallaan, että saa säilymään tasaisena kosteuden. Tai altakasteluruukku.

    VastaaPoista
  2. Äh täytyy varmaan vaihtaa ruukkua. Tuo varas-selitys oli ymmärrettävästi sanottu. Voisit kirjoittaa puutarhakirjan munlaisille yksinkertaisille viherpeukaloille.

    VastaaPoista