torstai 20. lokakuuta 2011

Sisustuslehti ja kunnolliset suklaamuffinssitHauskat kaverit toivat Sköna Hem-lehden, joten voin nyt sitten rentoutua ruotsiksi kauniita sisustusideoita katsellen. On se hyvä, että vieraita kieliä voi treenata muutenkin kuin vain pänttäämällä sanalistoja ja kielioppia. Saa nähdä kauanko ruotsi-projektiin menee ennen kuin alkaa sujua. Tällä viikolla saamieni sähköpostien mukaan en nyt näytäkään voivan englannin avulla ihan kokonaan oikaista. Mutta asia kerrallaan. Ensin kannattaa ehdottomasti nautiskella tuosta lehdestä ja sitten ajatella vasta vakavampia.

Tyttö pyysi luokkakaverinsa leikkimään koulun jälkeen. Leivoin nopeasti suklaamuffinsseja. Niistä tuli herkullisia, vaikka muuntelin alkuperäistä muffinssiohjetta hiukan sen mukaan, mitä sattui kaapissa olemaan. Taikina kohosi hyvin ja maku oli voimakas.

Suklaamuffinssit (6 suurta)

2 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
> Vatkaa vaahdoksi.
75 g sulattua margariinia
1 dl kermaa
> Sekoita munasokerivaahtoon.
2 dl vehnäjauhoa
3/4 dl leivontaan sopivaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
> Sekoita kuivat aineet yhteen ennen kuin lisäät ne taikinaan.
Jos taikinasta tulee liian paksua, lisää siihen hiukan maitoa, jos taas liian ohutta, lisää hiukan peruna/maissijauhoja.
80 g tummaa suklaata pieninä palasina (veitsellä saa kätevästi lohkottua)
> Lisää suklaa taikinaan. Jaa taikina muffinssivuokaan aseteltuihin paperivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Tänään meni työpäivä lukiessa. Ei tosin sisustuslehteä, vaan kirjaa suullisen tradition vaikutusta evankeliumien kirjoitusprosessiin. Oli mielenkiintoista ja hyödyllistä. Huomenna on tiedossa kokeenvalvontaa ja luentojen valmistelua. Illalla tulevat vieraat, jotka toivat sisustuslehden. Taidan leipoa jälkiruoaksi samoja muffinsseja. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti