perjantai 27. toukokuuta 2011

Viimeiset pistotLopultakin sain viimeiset pistot tehtyä tyynynpäälliseen, jonka aloitin muutama kuukausi sitten. Meinasin kadottaa idean jo alkuvaiheessa, enkä keksinyt jatkoa pitkään aikaan. Tällä viikolla ajattelin, että nyt se on saatava valmiiksi. Halusin nimittäin vanhat turkoosipohjaiset ruusutyynyt esiin. Turkoosi-innostus iskee joka kevät/kesä. Se ei tosin kestä ikinä kovin pitkään olohuoneessa, koska aamuaurinko vaatii huoneeseen hiukan lämpimämmät sävyt. Intoilen kuitenkin aina sen aikaa, kun sitä kestää. Helppohan tyynynpäälliset on taas vaihtaa takaisinkin. (Tai keksiä jotakin muuta vaihtelun vaihteluksi.)

Nopeastihan pinkki tyyny sitten onnistuikin, kun vain keksin, minkälaista kuviota oikeasti halusin. Nyt siinä on mielestäni tarpeeksi kontrastia yksiväriselle kankaalle, joten olin tyytyväinen ja ommella surautin sen on/off -nappulaa käyttämällä valmiiksi.

Totean taas, lie monennenko kerran, että ompelukone on kyllä saatava kuntoon. Pelkällä on/off -systeemillä saan kerran vielä siksakkia tai suoraa ommelta etusormeeni, kun en ehdi nypätä nuppineulaa ajoissa irti. Täytyy vain toivoa, että koneessa sattuu silloin olemaan päällä oleviin vaatteisiin sopivan värinen lanka, jottei tarvitse lähteä ensiapuun tikattavaksi (tai paremminkin ratkottavaksi) ihan tyylittömän näköisenä.

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. hih. oli ihan pakko tulla kommentoimaan... mulla (kyllä, luit aivan oikein: mulla!!) on uusi kesämekko, joka mätsää precies noihin sun turkooseihin tyynyihin. ongelooflijk, is het niet? (tai jotain sellasta...) herra tuijotti mekkoa hämmentyneenä yhden illan, mutta kuulemma "siihen tottui yllättävän nopeasti" :D

  VastaaPoista
 2. Se väri kyllä varmasti sopii sulle. Osaan kuvitella sun päälle turkoosin. Heti tuli mieleen, että sehän on kyllä nyt ihan pakottava syy tulla käymään. Ajattele, istuisit sohvalla se mekko päällä ja mätsäisit ihan täysillä. ;D

  VastaaPoista
 3. Nyt ehdin vähän kirjoittelemaan:)
  Hienot on tyynyt ja kaunis kirjailu pinkissä tyynyssä!
  -Sarita

  VastaaPoista
 4. pitäis ehtiä ennen talvea, ettei tyynyt ehdi vaihtua. eikä mekossa tarkene kovin kylmällä... mistä sais äkkilähtöjä?! :)

  VastaaPoista