tiistai 1. maaliskuuta 2011

Museossa

Vein kollegan kanssa osan UT-kurssien oppilaista museoon. Oli mielenkiintoista. (Ainakin minusta.) Tosin pitkälti kaikkea muutakin kuin sitä aihepiiriä, mitä oli oppaalta tilattu. Museo on kaupungissa, jonka alueelta suurin osa materiaalista on löytynyt.

Selvisi sellainenkin, että kristinusko tuli alueelle jo n.350. Ensimmäisesta piispasta on ainakin jonkinlainen viittaus sille ajalle ja hautakin on löytynyt, johon ruumiit oli tavanomaisen polttohautauksen sijasta haudattu kokonaisina ruumiina poikkeuksellisesti ilman "viemisiä tuolle puolelle" sopivaan suuntaan ylösnousemusta odottamaan.

Ihmeteltiin vain, miksi yhtään vanhaa Raamatun kopion osaa ei ole löytynyt. Tuli tunne, että no, pitäisikö lähteä kaivamaan, koska jossakin lähistöllähän niitä on pakko olla, jos kaikki muukin on löytynyt samalta alueelta. ;-) Siinä olisi 'fieldtrip' tullut hiukan turhan kirjaimelliseksi käsitteeksi. ;-)

PS. Sitä piti vielä sanoa, että jotenkin tuo hautajuttu rohkaisi. Ajatella, että niin kauan sitten täälläkin on ollut kristittyjä, jotka eivät kokeneet tarvitsevansa mitään mukaan viimeiselle matkalleen. He olivat valmiita lähtemään, kun aika koitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti