maanantai 17. elokuuta 2009

Vihanneksia


Loman jälkeen iski minullekin vihannesvimma.

Kirjoitin kirjastossa vihannesvokkireseptin muistiin. Kuulosti kovin herkulliselta ja ihanan kevyeltä. Se jopa näyttikin ihan hyvältä, mutta maistui vain keskinkertaiselta. Vihannesten ja nuudeleiden mausteeksi tuli limetin mehua, soijakastiketta, öljyä, sweet chili -kastiketta ja suolaa. Olisi siitä pitänyt tietysti ymmärtää, ettei lopputuloksessa voi olla kovin paljon makua. Kyllä sen syötyä sai ihan ok ja jäi kevyt olokin - ihan siis funktionaalista kesäruokaa. Keksin silti syödessäni paremman maustamisidean. Kokeilen sitä seuraavan kerran. Laitan sitten ohjeen tänne blogiin, jos se voittaa tämän lehdestä kopioidun version.

Olkoon tämä kuitenkin innostuksena vihannesten syöntiin. Terveyttähän ne edistää, ja vokkiin ohuiksi suikaleiksi pilkkoessa saa samalla pitkän ajattelutauon. Jos ei ota paineita homman hitaudesta, niin saattaa vaikka hiukan rentoutuakin siinä samalla.

Naapuri muuten antoi puutarhastaan aamulla ison salaattikerän ja ihania pulleita tomaatteja.

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun päivittelet näin ahkeraan. Ihme kauppa se VV, kun noin kaunista sieltä löytää!

    VastaaPoista
  2. Ja on nimittäin hienot lautaset. Mä taisin katsella vaan tuota kesäkurpitsaa, johon mulla on ikikammo.

    VastaaPoista