keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Pikaisesti Pariisissa
Suurin osa Keski-Euroopasta on parhaillaan syyslomalla. Mekin muutaman päivän ajan vuorotellen, vaikka töistä ei kokonaista viikkoa saadakaan. Mun vanhemmat ja tytön serkkupoika tulivat tänne viikoksi. Tytöllä toiveena oli Pariisi, eikä muita tarvinnut kovin pitkään innostaa ennen kuin saivat juonesta kiinni. Parin päivän reissu on täältä käsin aika helppo toteuttaa. Niinpä sitten lapset pääsivät Eiffelin torniin ja muutenkin tyttö suunnitteli kartan kanssa hyvät kävelykierrokset, joten nähtiin keskustassa kaikki olennainen. Muutama muu juttu jäi ensi kertaan, koska Eiffelin parin tunnin jonotus moninkertaisine turvatoimineen hidastutti ensimmäisen päivän kierrosta aika radikaalisti.

Työkaverin suosituksesta majoituimme Ibis Budget Courbevoie Paris La Defense -halpisketjuhotellissa. Se oli loma-ajasta huolimatta erittäin kohtuuhintainen majapaikka. Hotelli sijaitsi mutkan takana Seinen rannalla, Pariisin länsipuolella La Defense-nimisellä alueella. Meidän huoneet olivat siistit vessoja ja kylppäreitä myöten. Aamupala ranskalaiseksi ihan hyvä. Oli muroja, jugurttia, hedelmäsalaattia, patonkia, marmelaadeja ja suklaalevitettä, croissantteja ja sen semmoista. Ei mitenkään vaikuttavaa, mutta vatsansa kyllä sai täyteen.

Metropysäkille oli hotellista rannan suuntaisesti hiukan reilu kilometri kävelymatkaa. Lähin pysäkki, toiseksi viimeinen ennen päätepysäkkiä, oli nimeltään Esplanade. Keltainen metrolinja 1 vei siitä kätevästi keskustaan suurin piirtein vartissa. Keskustan alueella oli tämän linjan useampi pysäkki, joten oli kiva, ettei tarvinnut vaihdella metrolinjalta toiselle. Alue, millä hotelli oli, oli todella siisti ja rauhallinen, joten iltapimeässäkin oli ihan turvallista yhdessä kävellä metrolta takaisin hotellille. Matkan varteen sattui jopa urheilupuisto, missä lapset testasivat eri liikkeitä mennen tullen. 

Metrolipuiksi ostimme kaksi kymmenen yksittäisen lipun pakettia. 10-paketti maksoi 14,90€, joten se tuli halvemmaksi kuin, mitä päiväkortit koko porukalle olisivat maksaneet. Päiväkortti on hyvä, jos kulkee julkisilla useamman kerran päivässä, mutta jos tarvitsee metroa vain aamulla ja illalla, niin yksittäisillä lipuilla pääsee halvemmalla. Yhdellä lipulla voi kuitenkin tietääkseni vaihtaa kulkuneuvoa niin, että max. 90min. on matkalla. Lapset ovat jo sen verran isoja, että tarvitsivat aikuisten liput. Ensimmäisen päivän liput ostimme lippuluukulta, mutta toisena päivänä osto onnistui jo automaatista. Yksittäiset liput ovat nimeltään T+ ja sen jälkeen valitaan 10 kpl, joten hinta on edullisempi kuin kappalehintaan ostetuilla lipuilla. Kappalehinnaltaan ne olivat 1,90€. 

Keskustassa on muuten hurjan vähän herkkukojuja. Lättyjä näkyi olevan tarjolla eniten, mutta muuten vaihtoehtoja oli todella vähän. Brysselin keskustassahan on joka kadun kulmassa toinen toistaan parempia vohvelikojuja ja muita pikkupurtavia. Samaten täällä on todella hyvä valikoima erilaisiin budjetteihin sopivia ruokapaikkoja ja ruoan laatu on melkein aina sopivassa suhteessa hintaan. Pariisin keskustassa taas hinnat ovat lähes kaksinkertaiset, mutta ruoan laatu on erikoisen huono, vaikka Ranskassa jos missä ruoka on kaikki kaikessa. Ehkä innokkaille turisteille voi syöttää mitä tahansa!?! Kannattaakin ehkä tehdä hiukan pohjatyötä hyvien ruokapaikkojen löytämiseksi, jos Pariisin matkaa miettii, ja suunnitella vasta sitten kävelyreitit sopimaan ruokailurytmiin.

Meillä oli hyvä tuuri säiden suhteen. Tuuli oli jo hiukan viileä, mutta muuten sää oli aurinkoinen ja lämpötilat kipusivat vielä 13-15 asteeseen. Meillä oli todella kiva syyslomareissu, vaikka niinhän se on, että Pariisiin on tietysti aika vaikea kovin huonoa reissua edes tehdä, heheh.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti