sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kesäkassi
Toisesta välikäsityökesäkassista tuli pirteä. Päälyskangas on makuuhuoneen laskosverhokankaan loppupalasta, vuorikangas Ikeasta. Molemmat paksua puuvillaa. Kahden ihan erilaisen kankaan vastakohtaisuus toimi hyvin.

Yläreunassa on kaksi taitosta, joten suuaukko ei ole valtava, vaikka sisään mahtuukin paljon tavaraa. Kassin saa kiinni nepparilla. Hihnaan keksin omasta mielestäni loistavan idean, joka tosin syntyi suunnittelemattomuuden tuloksena. Leikkasin itselleni tyypillisesti kankaat pelkän ajatuksen varassa olevan "kaavan" mukaan ja lopulta huomasin, että hihna on kuin onkin hiukan ylileveä. Ompelin hihnaan olkapään kohdalle taitoksen, joten se kääntyy kesken matkan.

Tyttö tuli uimahallista kotiin, kun kassi oli melkein valmis. Kun näytin sitä, hän sanoi heti, että sehän on aivan hänen piano-opettajansa tyylinen. Niinpä kassi vaihtoi seuraavana päivänä omistajaa kiitoksena mukavista musiikkitunneista. Valkoisen yläosan kanssa värikäs kassi näytti mielestäni hyvältä, joten saatan ommella itsellenikin vielä toisen samanlaisen.

1 kommentti: