keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Nothing for a diet

Viikonloppuna päätin kokeilla pinterestistä löytyneen kuvan innoittamana valkosipulijuustoleipien tekemistä. Leikkasin ciabatta-leivän vaakasuoraan puoliksi ja voitelin palat valkosipulivoiseoksella (voita, oliiviöljyä, valkosipulia, ruohosipulia ja suolaa). Päälle hiukan gratiinijuustoa ja melkein pussillinen raastettua mozzarellajuustoa ja sitten leivät uuniin (225 astetta). Paistamisessa kului vain sen verran aikaa, että juusto alkoi ruskistua. Leipä leikattiin suikaleiksi ja lautaselle salaattia... Ei mitään tietoa minkäänlaisesta kevennyksestä todellakaan, mutta ihan hauska idea toteutettavaksi. Mikä siinäkin on, että juuri parhaiden ainesten täytyy olla niin epäterveellisiä?

----

Last weekend I made some garlic cheese bread. I was inspired by a picture I had seen in pinterest. I cut a ciabatta bread horizontally into halves. (How would you say that in better English?) I spread on them plenty of garlic butter (mix butter, olive oil, crushed garlic, chives, salt). Then I topped the breads with some grated gratin cheese and LOADS of grated mozzarella cheese before baking them in oven in 225 Celsius degrees until the cheese began to get some color. I cut the bread into slices and made some salad to it, too. This was certainly not a recipe for any kind of diet, but it did taste good. Like most things do with garlic and cheese... Why do so many good tasting things have to be so unhealthy?     

2 kommenttia:

  1. Voi hitsi, noi ovat ihan mielettömän hyvän näköisiä. Mä muuten tein tänään tässä melkein samanlaisia... Täällä suosittua pinaatti-artisokka-dippi, jossa juustoa mukana. Se lämmitetään aina. Ostin ison pönikän viime viikolla ja nyt sitten kokeillut laittaa erilaisiin ruokiin siitä kuorrutetta. Parhaita ovat olleet jauhelihaperunavuoka ja noi leivät. Meinasin vielä testata kukkakaalin kanssa. Keveydestä ei ole myöskään mitään havaintoa :-D

    VastaaPoista
  2. Hauska sattuma! Mun työkaverit tekee usein sitä pinaatti-artisokka-dippiä. Se on huippuhyvää, täytyykin pyytää resepti. Se sopisi just hyvin tuonne juuston alle! Sen dipin maku on sellainen jännän variaabeli, että sopii tosiaan varmaan monella tapaa yhdistettäväksi. No, nyt mulle tulikin nälkä sitä ajatellessa... Onneksi ruoka ajattelemalla ei sentään kalorit vilise.

    VastaaPoista