sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Sunnuntain herkku

Sain amerikkalaiselta opiskelijalta herkkureseptin. Lopputulos on paksu, uunipellillisen kokoinen "keksi." Ohje päätyy reseptikirjaani ihan varmasti, sen verran herkkua tuli heti ensimmäistä kertaa kokeillessa. Mittailin itse amerikkalaisilla "cup" mittakipoilla, mikä on desimittojakin helpompaa, kun on 1/3 ja 1/4 jne, mitat jo valmiina, mutta luulen, että sain nyt mitat käännettyä millilitroiksi oikein. Kokeilla kannattaa, jos tekee jotakin nopeaa suklaista herkkua mieli. Kaura tekee siitä jotenkin kevyen ja rapean makuista, vaikka aineksista näyttääkin, että keveys on pelkkä hämäävä tunne. ;-) Korvasin vaniljaesanssin vaniljasokerilla.

Kaura-marmoripalat

180 ml ruskeaa sokeria
180 ml valkoista sokeria
225 g pehmeää margariinia/voita
2 tl vaniljasokeria
1/2-1 tl vettä
2 kananmunaa

> Vatkaa hyvin sekaisin.

320 ml jauhoja
480 ml kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

> Sekoita keskenään ja lisää taikinaan.

200 g suklaata palasina

> Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle (n. 30 x 30cm) ja taittele leivinpaperin reunat ylös "vuoaksi". Laita suklaapaloja taikinan päälle tasaisin välein. Paista 175 asteessa muutama minuutti, kunnes suklaa on pehmeää. Ota paistos hetkeksi uunista ja leikkaa veitsellä viiruja niin, että suklaa ja taikina sekoittuu marmorimaiseksi. Paista vielä 10-15 min. kunnes taikinapinta on kullan ruskea. Kun leipomus on hiukan jäähtynyt siihen kannattaa leikata palaset valmiiksi ja antaa sitten jäähtyä pellillä loppuun.

Thanks for the recipe, Megan! We loved your Oatmeal Marble Bars!!!

3 kommenttia:

  1. Näyttää tosi herkulliselta, pidän kanssa kovasti kaikenlaisista kauraleivonnaisista - ensiviikolla kokeilen, kiitos kun kirjoitit ohjeen!
    Tosi näppärä ratkaisu makuuhuoneeseen, tilantuntua tuli varmasti lisää!

    VastaaPoista
  2. Tätä täytyy kokeilla tänään. Vesi on jo kielellä.... sattuu olemaan Fazerin sinistä kaapissa.

    VastaaPoista
  3. Leivoin tätä herkkua viime perjantaina. On todella hyvää! Vähän täytyi soveltaa mittoja, mutta ei vaikuttanut lopputulokseen. Täytynee tehdä vähän isompi taikina seuraavalla kerralla, että sitä riittää koko uunipellille (n.32x36). Vähän lisää kaikkia aineksia. Mitähän tuo pieni vesimäärä tekee taikinan koostumukseen? Sinulla on todella herkullisia leivonta- ym ohjeita. Kiva, kun jaat niitä täällä blogissasi.
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista