sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Joulujuhlassa...oli hyvää ruokaa, lapsille nimikoidut paketit ja aikuisille pakettileikki.

Aikuisten pakettileikin idea oli hauska ja toteuttamisen arvoinen toisenkin kerran. Jokainen osallistuja toi mukanaan pienen (n. 5€) joulupaketin kuusen juurelle. Ajatuksena oli, että paketit sisältävät kauniita, vitsikkäitä, hyödyllisiä ja hyödyttömiä lahjoja. Leikin aluksi jokaiselle arvottiin numerolappu. Numerojärjestyksessä osallistujat saivat hakea paketin kuusen alta. Vaihtoehtoisesti, jos jonkun muun jo avattu lahja kiinnosti enemmän, sen sai lunastaa itselleen. (Lahjalla oli maksimissaan kolme lunastuskertaa, joiden jälkeen se meni "lukkoon" eikä sitä enää voinut lunastaa.) Se, joka joutui luopumaan jo avatusta lahjastaan sai joko lunastaa jotakin muuta itselleen tai hakea uuden paketin avattavaksi. Osallistujia oli 30. Leikissä kului lähes kaksi tuntia ja tunnelma oli korkealla.

Leikki tosin sopii vain oikeasti aikuisille, jotka eivät ota lahjojaan liian vakavasti. (Ja jotka eivät ota itse antamiensa lahjojen leikin tuoksinassa saamia kommentteja todesta.) Tyttö ehti nähdä minun paketista löytyneen Minni-joulupallon eikä uskaltanut lähteä enää edes leikkimään silkasta menetyksen pelosta. Lopulta hän melkein purskahti itkuun, kun se kuitenkin vietiin. Lunastusidea oli hyvä, koska saimme kuin saimmekin sen hetken kuluttua taas takaisin... Vastaavasta sinisestä Mikki-pallosta tuli myös tiukka kilpailu. ;-)

(Jouduimme kotiin palattuamme käymään periaatteellisen keskustelun siitä, että leikki on leikkiä, eikä siinä aina voi voittaa ja sekin on hyväksyttävä. Silti luulen, että tällä pelillä saattaa aiheutua joulumielen menetyksiä, jos osallistujat eivät pelaa tarpeeksi leikillään. Kannattaa siis arvioida seura oikein ennen aloittamista. Leikistä ei tule mitään, jos joku osoittaa "sääliä," on liian kohtelias tai tosikko.)

Ps. Posti toi Suomesta muutaman yllätyspaketin viime viikolla. Pallon takana näkyvät suklaat kuoriutuivat toisesta niistä. Ihanan jouluiset kääreet ja maku vie kielen mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti