maanantai 16. marraskuuta 2009

Viemärit tukossa

Missään muualla ei putket tukkeudu niin nopeasti kuin tässä maassa. Tämän tästä on lavuaarit tukossa, amme tukossa...

Alamme olla jo aika asiantuntijoita. Emme enää kaada mitään tukoksenpoistavaa kemikaalia viemäriin, koska tiedämme, että silloin saattaa joutua pahempaan pulaan kuin tukoksen kanssa. Putket eivät kuulema kestä kemikaaleja, vaan hajoavat niistä. Vesivahinkoja ei todellakaan toivota. Mieluummin sitten hiiiiitaaaastiiii pois virtaavat vesimassat altaisiin.

Juuri, kun sain tämän kuvan otettua, näin, että naapuriin oli tilattu putkimies rassaamaan auki jotakin tukosta. Se ei onneksi liittynyt meihin, vaan oli mitä ilmeisemmin toisen puolen asuntojen ongelma. Uudet naapurit ovat asuneet asunnossaan vain muutaman kuukauden. Siinä ajassa tukoksia on käyty avaamassa jo useamman kerran. Olemme iloisia, että asumme uusien naapureiden vieressä, eikä meillä ole heidän kanssaan yhtään yhteistä viemäriputkea. Alapuolella asuvalle tukos tarkoittaa sitä, että vesi alkaa nousta myös siinä asunnossa samaan paikkaan, missä ongelma yläkerrassa asuvalla on. Kun meidän yläkerrassa asuvan kylppäriin kerran tuli tukos, saimme meidän kylpyammeeseemme kaiken ylijäämälikaveden, jota putki ei jaksanut vetää. Se oli aika örkkiä, ei voi muuta sanoa. Vaikka tuskin se oikeastaan on kenekään vika. Täällä putket tukkiutuu, vaikka et tekisi mitään väärää.

Yläyläkerrassa tehdään suurta remonttia tyhjään asuntoon. Vuokraemäntä kertoi käytävällä, että sinne vaihdettiin kylpyhuoneeseen kaikki putket, kun vanhat olivat niin kapeita. Luulen, että se on juuri se ongelma niin vastapäisillä naapureilla kuin meilläkin. Ei auta kuin varoa ja käyttää viemäri-imukuppia tämän tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti