sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Ensimmäinen adventti

Adventti saapui lopultakin. Nyt voi joulunodotus alkaa ihan virallisestikin!

Viimevuotinen adventtikynttelikkö pääsi taas käyttöön. Peitin "tarjotinosan" ensin sammaleella. Ostin yhden kuusenoksan ja leikkasin sen palasiksi. Sidoin oksan palat ympyrän muotoon rautalangalla, niin että sain ne kiinnitettyä kynttelikön ulkokehään. Sitten vain kanelitankoja, appelsiinin siivuja ja valkoista nauhaa. Lopuksi kourallinen pieniä käpyjä keskelle. Nyt tuoksuu jouluiselle.

Kuusilaatu, jota askarteluun käytimme, kestää hyvänä pitkään. Niinä vuosina, kun olemme kuusen ostaneet, olen yleensä ostanut sitä samaa sorttia. Saksalaiset kutsuvat sitä nimellä Blaumanntanne. Neulaset ovat pitkiä ja pehmeähköjä ja ne kasvavat tuuheasti Blaumanntanne ei edes varise helposti. Tänä vuonna jää kuusi ostamatta, koska emme vietä joulua täällä kotona. Kiitos tytön "kranssisuunnitelman," tulimme ostaneeksi yhden oksan... Huomenna siitä lisää. Lupasin, että hän saa kirjoittaa oman kertomuksensa kuvan kera ihan itse.

Vierailimme tänään anglikaanisessa kirkossa. Päivän teksteistä toinen oli Jeesuksen sukuluettelo Matteuksen evankeliumin ensimmäisestä luvusta. Vaikea teksti puhujalle. Aluksi melkein kävi sääliksi puhujaa, jonka oli pitäydyttävä liturgian vuoksi päivän teemaan. (En ole vielä ikinä aikaisemmin kuullut hyvää saarnaa sellaisesta tekstistä, joka on suurimmaksi osaksi pelkkää nimilistaa.) Kuuntelin ihan ihmeissäni, kun saarnasta alkoi jo muutaman ensimmäisen minuutin aikana muodostua huippuhyvä. Puhuja muistutti siitä, miten Jeesuksenkin sukuluetteloon kuului hänen omien sanojensa mukaan niin "hyviä, pahoja kuin kamaliakin." Ne, monenmoiset henkilöt erilaisine elämäntarinoineen, olivat sitä "raaka-ainetta," millä Jumala järjesti maailmalle pelastuksen. Ihmisten vajavaisuudesta huolimatta, Jumala vei oman suunnitelmansa päätökseen. Puhuja viittasi siihen, että meidän nykyajan ihmistenkin sukupuihin mahtuu, vaikka minkälaisia asioita ja kertomuksia. Lopuksi hän sanoi, ettei meidänkään tilanteemme ole ikinä toivoton, koska Jumala pystyy toimimaan, minkälaisissa olosuhteissa tahansa.

Hyvää ensimmäistä adventtia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti