Perunasalaatti "Ameriikoista"
Reilu kilo pieniä puikulaperunoita (punakuorisia ja tavallisia) Tässä tein työtä käskettyä, kun luulin, että lopputuloksessa ero näkyisi paremmin. Jos kaupasta ei helpolla löydy punakuorisia, niin ei kannata lähteä niitä etsimään.
- keitä kypsäksi ja puolita leikkaamalla vinoon
Kaksi punasipulia
- leikkaa ohuiksi renkaiksi
Kastike:
9 rkl punaviinietikkaa
9 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl vahvaa sinappia (sitä missä sinapinsiemenet näkyvät)
3/4 tl sokeria
3/4 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
persiljaa (tuoretta tai kuivattua)
- mittaa aineet suljettavaan purkkiin ja ravista sekaisin
Sekoita perunanpalat, sipulirenkaat ja kastike. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Oli muuten ihana päivä! Aurinko paistoi ihanasti, jutut olivat mukavia ja jälkiruoaksi isäntäväki oli tehnyt vohveleita. Vohvelien päälle saatiin vaniljajäätelöä ja mansikoita. Ehkä huomenna olisi viisasta syödä kevyemmin. Luvassa on muuten sadetta, joten se siitä helleaallosta. Tässä maassa on parasta nauttia kesästä aina, kun aurinko tulee esiin. Eläköön auringonpaiste, ystävät ja grilliruoka!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti