sunnuntai 21. elokuuta 2016

Colors, photos and waffelsKaupungilla kulkiessa satuttiin kulkemaan pientä kujaa pitkin hauskan graffiteilla koristellun seinän vierestä. Lapsista piti tietysti napsaista muutama valokuva ja instaposeeraus. Mietin juuri tänään, että nykynuorissa on se hyvä puoli, että uskalletaan olla reilummin oma itsensä. Muistan itse tuon ikäisenä, että omana itsenä oleminen ei ollut aina ihan helppoa. Siitä tuli taatusti aina sanomista, jos joku sattui olemaan tyytyväinen itseensä, ja varsinkin jos jossakin asiassa sattui vahingossa näyttävän sen. Samasta syystä varmaan moni muukin ajatteli, että on parasta, kun ei tee itsestään numeroa.

Tietysti nykyään on jonkin verran sitä toistakin ääripäätä, ja se ei ole terveellistä. Mutta tasapaino kun säilyy, niin ilahdun aina tosi paljon, kun nuoret ovat reippaasti omia itsejään ja vaikuttavat tyytyväiseltä siihen mitä ovat. He uskaltavat rennosti näyttää, mistä tykkäävät ja näyttävät juuri siltä, miltä haluavat, eivätkä mieti ihan niin paljon kuin me, mitä muut ajattelevat. Se on hyvä piirre, huomattavasti parempi kuin omassa nuoruudessani. Ilman muuta some on tuonut nuorille sellaisia uusia paineita, mitä meillä ei varmaankaan ollut, ja tietysti nuoruuteen kuuluu sekin, että jotkut jutut on vaan cooleja ja niitä täytyy seurata, mutta joka tapauksessa oman kokemukseni valossa, minusta kehitys on positiivista ja jotenkin vapautuneempaa. Se aina ilahduttaa kun nykynuoria seuraa. 

----

We found a cute little street with lots of graffiti painted on the wall. We paused for a moment to photograph the kids, because such a background is just perfect for some teenager photos for instagram. I have a feeling that the youth today are much more uncomplicated about being themselves than we were at the same age. I grew up myself in a culture where it was considered quite unacceptable to let anyone see if one felt content about oneself. Such a behaviour was instantaneously labelled as proud, show-off-ish, or just simply self-centered... Quite naturally then, most of us tried carefully to blend into the mass. 

Obviously social media has contributed to a change of mentality also in a negative way. One can get easily out of balance and focus too much on one's self-presententation. Yet, it makes me happy to see how the youth today seem so much more balanced about being themselves. They dare to show what they like and what they want to be without always thinking what others are thinking about them. I'm aware that there are some new complications that they have to deal with, and a huge thing about being young is trying to keep up with cool things, but at least in my own little experience, I do see a huge improvement in this matter of self-confidence and I like it. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti