tiistai 20. maaliskuuta 2012

Narsisseja ja aasiMuutama narsissikuva kunnollisella kameralla. Liian harvoin tulee kannettua kameraa ulkona mukana. Joka tapauksessa, jos ette uskoneet aiemmin, että täällä on kevät, niin nyt varmaankin uskotte. ;-) On se ihanaa, että talvikausi meni ohitse. Lopulta alkoi harmaa sää ja jatkuva sade väsyttää ihan totaalisesti.

Viime viikolla lueskelin yhdestä tenttikirjasta Filippuksen evankeliumia. Siinä on joitakin yksittäisiä samoja Jeesuksen sanontoja kuin Raamatun evankeliumeissakin. Suurimmaksi osaksi se on kuitenkin sellainen vuosien 250 ja 300 välillä kirjoitettu todella myöhäinen kokoelma sitä-sun-tätä. Siinä ei ole mitään uutta tietoa Jeesuksesta, mutta muuten se tietysti kuvastaa kirjottajan uskomuksia ja yhteisöä, jossa hän vaikutti. Yksi hauska aforismi löytyi aasista. (Olinkin jo aika väsynyt paksun kirjan lukemiseen, joten aasi oli siihen kohtaan sopiva kevennys. Liekö mahtanut kirjoittajaakin väsyttää siinä kohtaa?) Englannista käännettynä aforismi menee suurinpiirtein näin:
"Aasi, joka pyöritti myllynkiveä, käveli sata mailia. Kun se päästettiin vapaaksi, se löysi itsensä samasta paikasta. Jotkut ihmiset matkustavat pitkiä matkoja, mutta eivät pääse mihinkään..." (Filippuksen evankeliumi 63,11-21)

1 kommentti:

  1. Kiitos jakamastasi aforismista - se on todella kuvaava! Tsemppiä ja voimia alkavalle viikolle ;-)

    VastaaPoista